субота, 16 лютого 2013 12:27

Тимошенко: "Свобода" доведе світові свою непричетність до ксенофобії

Тимошенко: "Свобода" доведе світові свою непричетність до ксенофобії
Юлія Тимошенко Фото: vidomosti-ua.com

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликає не слухати звинувачень у ксенофобії на адресу ВО "Свобода". Про це вона сказала в інтерв'ю французькому журналу "Politique Internationale", повідомляє "Тиждень.ua".

"Свобода" отримала популярність, перш за все, через політику нинішньої влади - тієї політики, яка робиться всупереч інтересам української нації: закриття українських шкіл, переписування історії, зневага до української мови... Я переконана, що "Свобода" доведе світові: брехливі звинувачення, які про неї поширюють, - не більше, ніж брудна пропаганда", - зазначила Тимошенко.

Також вона заявила, що лідер партії "УДАР" Віталій Кличко "має хороший потенціал, щоб стати політиком державного масштабу".

"Ми поділяємо з Віталієм загальні принципи - ті, які захищали під час Помаранчевої революції. Тепер повинні досягти того результату, який собі намітили", - сказала екс-прем'єр.

Крім того, Тимошенко зазначила, що якщо світ не мобілізується на захист української демократії, то інші колишні радянські республіки також затягне в спіраль загальної корупції.

На питання, що повинні робити друзі України за кордоном, щоб не допустити встановлення диктатури, Тимошенко зазначила: "Було б добре, наприклад, заблокувати рахунки підприємств, які використовував міністр енергетики Юрій Бойко, щоб придбати, на дуже сумнівних умовах, бурову техніку для видобутку нафти. Люди з найближчого кола президента, і в першу чергу, його син, який став мільярдером за три роки, мають приватні рахунки в Європі і в США. В рамках боротьби з корупцією і відмиванням грошей, мабуть, можна розслідувати походження грошей, які надходять до цих банків?".

Щодо себе Тимошенко вважає, що міжнародна громадськість повинна домагатися кримінального покарання суддів, причетних до її осуду і вироком.

"Держдепартамент (США) має всі елементи правового порядку, щоб застосувати відповідні санкції до суддів та прокурорів", - сказала вона.

Загальна війна проти корупції, вважає вона, може стати "початком кінця для тих новітніх диктаторів, які процвітають в молодих і вразливих демократичних країнах".

"У світі існує цілий перелік країн, де демократія ніколи не спрацьовувала, - сказала Тимошенко. - Але було б фатальною помилкою вважати, що Україна належить до цього списку. Всі місії спостерігачів констатували, що вибори-2012 є регресом в порівнянні з виборами-2010. Ми фактично повернулися на рівень 2004 року. Це доводить, що партія влади не пройшла тест на демократію".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: "Свобода" доведе світові свою непричетність до ксенофобії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути