четвер, 15 травня 2008 09:13

Тимошенко сподобалась пропозиція Васюника

Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко розраховує, що план виходу коаліції з кризи, запропонований віце-прем`єр-міністром Іваном Васюником, дозволить налагодити ефективну спільну роботу уряду, коаліції та Президента.

Таку думку Тимошенко висловила учора на прес-конференції в Кабінеті міністрів.

За словами прем`єра, пропозиції Васюника є "чіткою та конструктивною програмою з налагодження співпраці, відповідних зустрічей".

"Практично було оголошено програму відновлення співпраці в рамках демократичної коаліції, починаючи з керівників і країни, і уряду, і парламенту, і обох фракцій. Ми сподіваємося на те, що цей алгоритм буде реалізований", - заявила прем`єр-міністр.

Тимошенко також повідомила, що цілком підтримує пропозиції віце-прем`єр-міністра.

"Я вважаю, що діалог необхідний, і абсолютно правильно були названі ті пункти, які потрібно пройти. Дуже сподіваюся на те, що, на основі запропонованих Васюником дій, все-таки припинять перешкоджати роботі уряду", - сказала вона.

У середу, 14 травня, на засіданні Кабміну віце-прем`єр-міністр України Васюник запропонував тижневий план дій для подолання кризи в діяльності демократичної коаліції.

Віце-прем`єр запропонував сформувати на принципах рівного представництва переговорну групу з депутатів коаліції і членів уряду для вироблення пропозицій щодо виходу з кризи.

На його думку, головним завданням групи є досягнення консенсусу з термінового ухвалення нової редакції закону про Кабінет Міністрів і пакета першочергових законопроектів відповідно до коаліційної угоди між БЮТ і НУ-НС, а також розгляд урядом уже на наступному засіданні змін до державного бюджету на 2008 рік з невідкладним внесенням до Верховної Ради.

Васюник також запропонував на першому триденному етапі провести позачергове засідання уряду для розгляду стану й пріоритетів економічної політики та розробки пакета антиінфляційних законів, упорядкувати процедуру призначення регіонального керівництва відповідно до Конституції і законів України, терміново ухвалити принципові кадрові рішення, в першу чергу, щодо Фонду держмайна, Антимонопольного комітету й Держкомтелерадіо.

На другому етапі впродовж одного дня віце-прем`єр запропонував розглянути пропозиції групи на зборах коаліції та уряду разом із Президентом і прем`єр-міністром.

Згідно з пропозиціями віце-прем`єра, на третьому дводенному етапі група повинна розробити остаточні пропозиції, а на четвертому одноденному етапі – на зборах коаліції за участю Президента, прем`єра і членів уряду повинні бути ухвалені рішення, які прокладатимуть шлях для вирішення всіх гострих питань і відновлять нормальне функціонування всіх державних інститутів, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко сподобалась пропозиція Васюника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути