понеділок, 08 квітня 2013 20:07

Тимошенко сподівається, що Луценко посилить боротьбу опозиції

Тимошенко сподівається, що Луценко посилить боротьбу опозиції
Фото: АР

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко вдячна всім, хто боровся за свободу для екс-глави МВС Юрія Луценка, і має намір зустрітися з колишнім міністром на поточному тижні.

"Я висловлюю подяку всьому демократичному світу, лідерам і парламентам ЄС, США, Канади, ПАРЄ, ОБСЄ, Ради Європи, українській діаспорі, президентам Пету Коксу і Олександру Кваснєвському і всім-всім за послідовну і самовіддану підтримку демократії та європейських цінностей в Україні, за чітку позицію, спрямовану проти політичних переслідувань, за звільнення Юри ... Спасибі всім, хто боровся і добивався свободи для Юри ", - йдеться у зверненні Тимошенко, опублікованому на її персональному сайті, у зв'язку із звільненням Луценка.

Екс-прем'єр повідомила, що в понеділок передала заяву про зустріч з Ю.Луценком на цьому тижні. "Я тебе дуже чекаю. Нам є про що поговорити", - пише Тимошенко.

Вона також висловлює радість зважаючи звільнення екс-міністра: "Дорогий Юра! Твоє визволення - це велика подія для патріотичної, європейської та демократичної України. Я щаслива, що ти повернувся додому, можеш обійняти свою сім'ю. Вони у тебе справжні бійці. Ваша сім'я так ж, як і ти, сильна і віддана Україні ".

Юлія Тимошенко також сподівається, що, відновивши здоров'я, Юрій Луценко зможе "посилити боротьбу опозиції за Україну, за справедливість" і допоможе захистити українців.

Як повідомлялося, 5 квітня стало відомо, що омбудсмен Валерія Лутковська звернулася до президента України Віктора Януковича з проханням про помилування Луценко. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка і на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання.

7 квітня В.Янукович підписав указ про помилування, і в цей же день екс-міністр покинув колонію.

Луценка суд засудив до 4 років позбавлення волі за посадові злочини. Термін його ув'язнення повинен був закінчитися в грудні 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко сподівається, що Луценко посилить боротьбу опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути