Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2009 14:23

Тимошенко склала "червоний" список областей, де не видають акти на землю

Тимошенко склала "червоний" список областей, де не видають акти на землю

В Україні подано 720 тисяч заяв на отримання земельних актів, але ситуація з їхньою видачею по регіонах різна. У Харківській, Тернопільській, Донецькій областях, містах Києві та Севастополі громадянам ще не видали актів на землю. Про це заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко під час селекторної наради з головами облдержадміністрацій і керівниками територіальних органів земельних ресурсів.

"Це той "червоний" список, який просто принижує людей", вважає прем"єр-міністр, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами прем"єра, те, що в цих областях принижуються люди і видано нуль актів, інакше як злочином назвати не можна.

В той же час, за словами Тимошенко, найкраща ситуація в Черкаській області, де видано 44% від загальної кількості поданих заяв, також хороша ситуація на Дніпропетровщині - 38% актів, крім того, позитивні тенденції спостерігаються в Чернівецькій, Одеській, Запорізькій, Івано-Франківській, Волинській та Львівській областях.

Як повідомлялося раніше, Державний комітет земельних ресурсів видав громадянам 198 тис. актів на землю за спрощеною процедурою. Про це повідомив голова Державного комітету земельних ресурсів Олег Кулінич. Всього до органів Держкомзему надійшло 720 тис. заяв на отримання актів за спрощеною процедурою. З цієї кількості видано 198 тис. бланків актів. Кулінич додав, що на сьогодні дефіциту бланків немає.

Нагадаємо, що як передавала прес-служба Кабміну, посадові особи, які блокують роботу з видачі земельних актів, нестимуть персональну кримінальну відповідальність.

"Якщо ми реєструватимемо, що вони не виконують своїх повноважень, ми порушуватимемо кримінальну справу по нехтуванню службовими обов"язками і невиконанню положень закону і постанови уряду", - відзначила Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко склала "червоний" список областей, де не видають акти на землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути