середа, 16 грудня 2009 11:50

Тимошенко розповіла, скільки уже повернула боргів

Тимошенко розповіла, скільки уже повернула боргів
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що не дозволить втягнути Україну, як в зовнішні, так і у внутрішні борги. Про це вона сказала, виступаючи на всеукраїнському форумі працівників залізниці.

"Ви часто чуєте звинувачення політиків до уряду, що ось уряд залучив стільки грошей, що потім треба півжиття віддавати нашим поколінням. Це абсолютно не відповідає дійсності... Я як прем"єр-міністр ніколи не дозволю втягнути нашу країну в які-небудь борги, у тому числі і державні борги. І саме тому ми тримаємо високу культуру економічного фінансового протистояння кризі. Якщо в Росії дефіцит бюджету в 2009 році складає більше 10%, то у нас тільки 3% і ми тримаємося на цьому", - сказала прем"єр.

Також вона додала, що 2009 рік був важким не тільки через економічну і фінансову кризу, але і тому, що її уряду довелося повертати борги, які були залучені в попередні роки.

Так, за словами Тимошенко, цього року було повернено 46 млрд грн боргів.

"2009 рік важкий не тільки тому, що криза, а так відбулося в нашій фінансовій системі, що саме в 2009 ми повинні повернути рекордний об"єм запозичень, які брали за всі попередні роки, і які настав час повертати саме в кризу 2009 року. Але ми не просто не допустили дефолту, ми повернули 46 млрд грн боргів у важкому 2009 року, не зірвавши ні на один день, ні на одну копійку ці платежі", - резюмувала Тимошенко.

Як повідомлялося, Президент Віктор Ющенко прогнозує, що державний борг України до кінця року досягне 300 млрд. грн., передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розповіла, скільки уже повернула боргів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути