Ексклюзиви
пʼятниця, 17 квітня 2009 15:19

Тимошенко роздасть сьогодні банкам 44 мільярди

Тимошенко роздасть сьогодні банкам 44 мільярди
Уряд сьогодні на засіданні розгляне питання про обсяг рекапіталізації семи банків.

Про це повідомили перший заступник голови правління Національного банку України Анатолій Шаповалов і виконуючий обов"язки міністра фінансів Ігор Уманський.

"Сьогодні на засіданні уряду розглядатиметься це питання", - сказав Шаповалов.

У той же час, Шаповалов і Уманський відмовилися конкретизувати пропозиції, які Нацбанк і Мінфін мають намір внести на розгляд уряду щодо обсягів рекапіталізації кожного з семи банків.

"Такі оцінки є, але тільки-но постанова буде ухвалена – всі про це дізнаються", - підкреслив перший заступник голови правління НБУ.

У свою чергу, Уманський нагадав, що, відповідно до державного бюджету на 2009 рік, на рекапіталізацію банків передбачено 44 млрд. грн.

"Цього року гроші на рекапіталізацію банків ще не спрямовувалися", - додав він.

Кабінет Міністрів України спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку, Світовим банком, Міжнародним валютним фондом і Національним банком України розробили порядок рекапіталізації комерційних банків. Внаслідок рекапіталізації держава зможе придбавати частину акцій банків для того, щоб покрити їхні збитки й дати змогу банківській системі працювати в нормальному режимі.

Згідно з Порядком рекапіталізації комерційних банків, Кабінет Міністрів братиме участь у капіталізації недержавних банків лише в разі введення в них тимчасової адміністрації. Документом передбачено, що держава може брати участь у капіталізації банку за умови, якщо їй передається, одноосібно чи разом з іншим інвестором, у разі укладення договору про спільну участь у капіталізації банку, не менш як 50% плюс одна акція.

16 квітня Мінфін назвав комерційні банки, які планується рекапіталізувати насамперед: банк "Надра", "Родовід Банк", "Фінанси та кредит", "Укрпромбанк", "Укргазбанк", "Імексбанк". Також, за деякими даними, держава планує рекапіталізувати банк "Київ", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко роздасть сьогодні банкам 44 мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути