субота, 02 лютого 2008 16:37

Тимошенко: РНБО відмовилася від послуг "РосУкрЕнерго" на ринку газу

Тимошенко: РНБО відмовилася від послуг "РосУкрЕнерго" на ринку газу

Прем"єр Юлія Тимошенко заявляє, що Рада нацбезпеки і оборони вирішила відмовитися від послуг "РосУкрЕнерго" і його дочірніх структур.

Про це Тимошенко повідомила у суботу на брифінгу в Кабінеті міністрів.

"Без струсів для внутрішнього ринку було сформовано рішення про відход від послуг РосУкрЕнерго і УкрГазЕнерго, інших посередників, які є неефективними і руйнівними, і переходити на прямі договори", - сказала Тимошенко.

"Ці переговори в тому числі буде проводити і уряд", - додала вона.

За словами прем"єра, "Нафтогазу України" будуть "повернуті всі права з реалізації газу на внутрішньому ринку".

"Також будуть переглянуті ліцензії УкрГазЕнерго та інших метастазних утворень", - додала Тимошенко.

Вона повідомила журналістам про численні зловживання попереднім керівництвом "Нафтогазу України", міністром палива та енергетики Юрієм Бойком.

"Сформовано доручення силовим структурам, і ми сподіваємося, що воно буде в рішенні РНБО, по кожному випадку, де є порушення закону, провести розслідування. І це буде перший справжній тест на наявність силових структур в Україні взагалі", - сказала прем"єр.

За словами Тимошенко, президент Віктор Ющенко "цілком і повністю" підтримав це рішення РНБО.

"Президент підтримав початок переговорів уряду з країнами, які мають стосунок до забезпечення України газом", - сказала вона.

"Ми звільнимо ринок України від цієї ракової пухлини", - додала вона на питання про майбутнє "РосУкрЕнерго" і "УкрГазЕнерго".

Тимошенко назвала неможливою заміну керівництва "УкрГазЕнерго", оскільки це не дозволяють зробити угоди, підписані попереднім керівництвом "Нафтогазу", які, за словами прем"єра, закріплюють "свинське ставлення" до національних інтересів.

Тимошенко продемонструвала слайд, де повідомлялося, що у 2004 році за транспортування російського газу Україна отримала 28,3 мільярда кубометрів газу, в 2005 році – 24 мільярди, а в 2007 – 9 мільярдів.

"Коли підключилося "РосУкрЕнерго" зі своїми добрими порадами, ми маємо як плату за транзит всього 9 мільярдів кубометрів. За три роки вторгнення "РосУкрЕнерго" і "УкрГазЕнергО" більше ніж в три рази зменшився обсяг газу, який Україна отримує за транзит російського газу, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: РНБО відмовилася від послуг "РосУкрЕнерго" на ринку газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути