четвер, 06 листопада 2008 09:26

Тимошенко "вріже" зарплати - Азаров

Тимошенко "вріже" зарплати - Азаров
Згода уряду обмежити зростання заробітної плати показником інфляції призведе до зменшення зарплат. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров.

"Я вважаю, що зобов"язання перед МВФ, які уряд прийняв, не вигідні для України і не виправдані. Перш за все, це стосується обмеження зростання заробітної плати рівнем інфляції, тобто "заморожування зарплати", а також умов, які ведуть до припинення кредитування економіки", - відзначив Азаров. Його цитує прес-служба Партії регіонів.

Народний депутат вважає, що "уряд покірно погодився на рецепти, прямо протилежні тим, які потрібно застосовувати".

Азаров пояснив, що "індексація заробітної плати на статистичний показник інфляції насправді означає зниження реальної купівельної спроможності зарплати".

"У нас в структурі споживання 60% займають продукти харчування. Рівень інфляції, розрахованої в середньому, менший, ніж інфляція на продукти харчування. Тому, коли говориться, що ми зарплату поправимо на індекс інфляції, це насправді означає, що уряд Тимошенко вріже заробітну плату", - підкреслив парламентарій.

Він додав, що, у випадку, якщо б ми зарплату поправили на інфляцію продовольчої групи, ми б зафіксували купівельну спроможність на найнеобхідніше".

На думку Азарова, нинішня політика уряду "призведе до різкого зниження рівня життя, скорочення платоспроможного внутрішнього попиту, що, у свою чергу, не дасть вітчизняним виробникам протриматися за рахунок внутрішнього ринку".

Депутат підкреслив, що "Україні знову загрожує порочний круг бідності, і загроза ця породжена не світовою фінансовою кризою, а бездумною політикою власного уряду", повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко "вріже" зарплати - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути