пʼятниця, 28 березня 2008 07:58

Тимошенко: "Боргу перед Газпромом у $ 2 млрд немає і не може бути"

Тимошенко: "Боргу перед Газпромом у $ 2 млрд немає і не може бути"
Прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що у НАК "Нафтогаз України" не існує боргу перед російським ВАТ "Газпром" в сумі 2 млрд. доларів. Про це вона заявила в ефірі телеканалу "1+1" у четвер увечері.

"Я теж здивувалася, коли цю цифру почула. Я миттєво підняла всі бухгалтерські звіти, проаналізувала. Безумовно, такого боргу немає і не може бути, тому що між нами і Росією постійно здійснюються розрахунки – вони нам заборговують за транзит, ми розраховуємся за газ", - сказала Тимошенко.

За її словами, існує заборгованість "в розмірі близько 900 млн". Прем`єр повідомила, що причиною формування такої заборгованості є відсутність підписаних актів про постачання природного газу.

"Тому уряд накопичив гроші, і чекає, коли будуть підписані документи. Зараз йде з`ясування позицій, як працюватиме новий контракт. Те, що привезли з Москви, – це поки що загальна рамкова угода. Це не борг – це очікування підписання документів і перерахунку грошей за ціною 179,5 дол. за тисячу кубометрів", - підкреслила Тимошенко.

25 березня Президент України Віктор Ющенко заявив, що на сьогоднішній день Україна заборговувала Росії 2 млрд. доларів за спожитий з початку року газ.

Президент також повідомив, що доручив уряду і прем`єр-міністрові невідкладно сформувати директиви і відправити делегацію до Москви для переговорів. Ющенко висловив переконання, що ці переговори повинні початися вже на цьому тижні. На його думку, на них повинно йтися про обсяги і умови поставок газу в 2008 році.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: "Боргу перед Газпромом у $ 2 млрд немає і не може бути"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути