Ексклюзиви
середа, 20 квітня 2011 16:22

Тимошенко п'яту годину допитують у Генпрокуратурі

Тимошенко п'яту годину допитують у Генпрокуратурі

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вже більше 5 годин знаходиться в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури.

За словами лідера опозиції, під час допиту слідчий ГПУ відмовився надати матеріали про обгрунтованість порушення справи.

"За статтею 43-1 кримінально-процесуального кодексу наполягаю на ознайомленні мене з матеріалами, які обгрунтовують порушення кримінальної справи. Мені грубо відмовлено", - написала Тимошенко на своєму мікроблозі на Twitter.

Раніше вона заявила, що вважає безпідставними звинувачення у перевищенні нею повноважень за часів прем'єрства.

"Рік тому Янукович здав Севастополь за "дешевий газ". Ну і де дешевий газ? За" поганим "угодам було 228 доларів, зараз - 300 доларів", - констатувала вона.

Справу порушено за ч. 3 ст. 365 КК України. За версією Генпрокуратури Тимошенко, перевищуючи свої службові повноваження при укладанні газових контрактів в 2009 році з РФ, спричинила збитки державі на суму понад 1,5 млрд грн.

Раніше Генпрокуратура завершила досудове слідство у двох кримінальних справ, об'єднаних в один і порушених стосовно Тимошенко за ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 210 КК України (перевищення службових повноважень, зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та порушення бюджетного законодавства).

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко п'яту годину допитують у Генпрокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути