понеділок, 01 лютого 2010 21:09

Тимошенко провела теледебати на самоті

Тимошенко провела теледебати на самоті

Глава Партії регіонів і кандидат у президенти Віктор Янукович не прийшов на дискусію під час теледебатів з прем"єр-міністром Юлією Тимошенко.

На початку дебатів глава уряду висловила сподівання, що лідер опозиції все ж прийде на дебати, проте цього так і не сталось.

"У всіх демократичних країнах передвиборні дебати кандидатів у президенти це -головна промова майбутнього президента. Це те, коли вся країна може побачити і рівень інтелекту, і рівень знань, і рівень підготовленості до президентства, відповіді на важкі питання", - розповіла вона.

Тимошенко зазначила, що у всіх демократичних країнах, хто перемагає на дебатах, той потім перемагає на президентських виборах.

"Тому важко уявити таку ситуацію, щоб президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель або президент Франції Ніколя Саркозі не прийшли на дебати. Якби вони не прийшли, то ніколи б не змогли стати лідерами нації", - вважає прем"єрка.

Тимошенко висловила прикрість, що так відбувається.

"Дебати, які передбачені законом про вибори президента і рішеннями ЦВК, - зірвано. Я змушена дивитись на це пусте місце. Важливо, щоб потім це пусте місце не зайняло посаду президента", - додала лідер БЮТ.

Прем"єр пояснила, чому дебати є основою прийняття рішень для людей.

"Завжди існують два кандидати у президенти. Є і два Віктора Федоровича. Один - це рекламні ролики, бігборди, звернення до людей, записані через "суфлери". Це коли піар-команди кожного кандидата можуть пригладити, напомадити, вкласти йому у вуста правильні фрази. Тоді народ бачить прекрасного кандидата, але не знає, що у нього всередині. Шкода, що ми не змогли побачити другого Януковича. Не такого як він у рекламі, а справжнього. Піар-штаб просто сховав його від виборців", - розповіла Тимошенко.

За її словами, пусте місце у студії, насправді і є сутністю. Хоч там нікого немає, але все ж відчувається запах страху.

"Я не хотіла б, щоб лідером нашої нації став банальний боягуз!", - наголосила Тимошенко.

Офіційний порядок проведення дебатів передбачає наявність двох кандидатів, які беруть участь у другому турі виборів президента. У разі відмови одного з кандидатів взяти участь у дебатах або неможливості його участі в них, виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на посаду президента для проведення перевиборної агітації.

Загалом на теледебати було відведено 100 хв, мінус 4 хв для ведучого.


Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко провела теледебати на самоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

324

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути