Ексклюзиви
субота, 09 жовтня 2010 16:02

Тимошенко проти повернення до мажоритарки

Тимошенко проти повернення до мажоритарки
Юлія Тимошенко проти повернення до мажоритарної системи на виборах, я пропонує президент Віктор Янукович.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Наша позиція проста і чесна. На виборах у парламент, обласні, міські та районні ради має використовуватися пропорційна модель зі справжніми відкритими списками", - заявила вона.

"Це дає можливість вибирати не кращого ремонтника ліфтів і роздавальника гречки, як це відбувається на мажоритарних виборах, а саме стратегію розвитку області, міста, району, та й країни в цілому. З існуючих варіантів пропорційних виборів із відкритими списками нам найбільш близький польський, я взагалі його використовувала б в Україні без змін", - заявила Тимошенко.

"Мажоритарна система неприпустима, якщо ми не хочемо мати диктатуру. Мажоритарка - це ще один аспект монополізації президентської влади", - заявила вона.

"Якщо на окрузі зустрічаються кандидат із грошима плюс добре організований адмінресурс і кандидат з ідеями, у 99 випадках зі ста гроші беруть гору над ідеями. Так, на жаль, склалася система сприйняття виборів нашим народом", - додала Тимошенко.

Вона також відзначила, що "чесні вибори за встановлених сьогодні правил неможливі".

"Ми відкрито звернулися до світової демократичної спільноти не визнавати ці вибори чесними, якщо правила їх проведення не будуть змінені. Не потрібно забувати, що ці місцеві вибори - генеральна репетиція відпрацювання системи фальсифікації для всіх наступних", - наголосила Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко проти повернення до мажоритарки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути