вівторок, 04 вересня 2012 10:49

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко просить європейців визнати вибори в Україні нелегітимними ще до їх проведення

Тимошенко просить європейців визнати вибори в Україні нелегітимними ще до їх проведення
Євгенія Тимошенко виступає у Європі з промовами від імені мами. Фото: tsn.ua

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко закликає європейських політиків вже на цьому етапі виборчої кампанії дати їй оцінку як такої, що не відповідає європейським демократичним стандартам і стандартам ОБСЄ. Таке послання екс-прем'єра в Європейському парламенті озвучує її дочка - Євгенія Тимошенко, яка проводить в Брюсселі зустрічі з лідерами найбільших політичних груп цієї європейської інституції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Правосуддя в Україні є лише інструментом маніпулювання українського режиму"

Про це в інтерв'ю в Брюсселі по закінченні першої зустрічі з лідерами групи Європейської народної партії, яка відбулася в рамках Парламентської асамблеї ЄНП, повідомила сама Євгенія Тимошенко.

"Головний месидж - заявляти вже зараз, що ці вибори нелегітимні. Після виборів буде пізно. Вже зараз потрібно констатувати той факт, що демократичні сили не зможуть побороти фальсифікацію, яка відбувається на всіх рівнях. Вона (Ю.Тимошенко - gazeta.ua) сподівається, що спостерігачі, які будуть присутні до початку виборів, встигнуть це помітити і зробити висновки до виборів про те, що вони не справедливі і не чесні. Диктатура в Україні, практично, побудована, і ці вибори допоможуть її зміцнити", - сказала вона.

Заступник глави партії "Батьківщина" Григорій Немиря додав, що Тимошенко вважає, що те, що відбувається в Україні в період виборчої кампанії "не має нічого спільного зі стандартами чесних і справедливих виборів і закликає дати цьому оцінку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко: "звірів", які побили мене, підвищили у званні

"Між підходами "чекати і дивитися" після результатів виборів і підходом "діяти зараз" вона закликає діяти зараз. Набере чи ні опозиція достатньо голосів - ці вибори не можуть бути легітимними, в першу чергу тому, що, як кажуть депутати Європарламенту, опозиційних лідерів на виборах немає", - додав він.

За словами Немирі, в ході перебування в Брюсселі вони мають намір зустрітися з лідерами найбільших політичних груп, зокрема, прогресивних соціалістів, зеленими і лібералами.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко просить європейців визнати вибори в Україні нелегітимними ще до їх проведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути