Ексклюзиви
вівторок, 02 лютого 2010 08:51

Тимошенко про Тігіпка, курс гривні і пенсії

Тимошенко про Тігіпка, курс гривні і пенсії
Кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що у випадку її перемоги на виборах прем"єр-міністром буде Сергій Тігіпко.

Про це вона заявила під час "дебатів" кандидатів у президенти.

"Якщо Азаров буде прем"єром у Януковича, то у мене прем"єр-міністром буде Сергій Тігіпко. В моїй команді будуть працювати люди, яких ви визначили, яким ви довіряєте", - зазначила Тимошенко, звертаючись до виборців.

"Я, безумовно, запрошу і Арсенія Яценюка, і Анатолія Гриценка, і багатьох молодих, сучасних, талановитих політиків", - наголосила кандидат.

Також кандидат в президенти Тимошенко обіцяє, що гривня повернеться до курсу 6-6,5.

Вона пообіцяла змінити керівництво Нацбанку. "І нове керівництво воно поверне курс гривні не на докризовий рівень, бо жодна валюта в світі на такий рівень не поверталася, але зробимо на 30% нижче. Гривня мусить бути 6-6,5 гривень за долар", - пообіцяла Тимошенко.

"За кілька місяців ми повернемо курс", - запевнила прем"єр.

Вона звинуватила в падінні гривні олігархів, які, щоб не підвищувати зарплати опустили курс на 68%.

"Я не дозволю так нищити бюджети людей. Ми гривню поставимо в ті рамки, які дозволять родинам, які брали кредити, без банкрутства, все це повернути банкам", - пообіцяла Тимошенко.

Вона також пообіцяла ухвалити "жорсткий" закон проти "колекторів, які нищать життя людей".

Крім того, прем"єр повідомила, що в парламент буде "внесено законопроект про спрощену систему оподаткування, яка закріплює ту систему оподаткування, яка захищає вас від бюрократії".

Крім того, Тимошенко переглянути податок на додану вартість.

"Не може знайти відповідь, чому США не застосовує податок на додану вартість, а ми маємо. Я думаю, що нам дуже системно і глибоко треба розібратися з ПДВ, який робить бізнес залежним від податкової", - заявила вона.

Водночас Тимошенко не уточнила, які будуть зміни, тоді як Янукович пообіцяв його знизити на 3%.

Прем"єр також пообіцяла після завершення кризи системно підвищувати пенсії.

"Ми будемо після завершення кризи системно підвищувати пенсії", - наголосила прем"єр.

"Для дітей війни, які також за законом зобов"язані отримати підвищену пенсію, ми обов"язково зробимо це після завершення кризи", - зазначила Тимошенко.

За її словами, через декілька місяців "ми будемо мати стабільно працюючу економіку післякризового періоду, а значить, всі соціальні програми для людей знову розпочнуться і продовжаться".

"Ми не можемо зараз підвищувати і підвищувати соціальні видатки у той час, коли нам потрібно спочатку підняти і поставити на ноги економіку, яка дуже постраждала від кризи", - наголосила Тимошенко, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко про Тігіпка, курс гривні і пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути