четвер, 30 травня 2013 09:04

Тимошенко закликала політиків зупинити "холодну громадянську війну"

Тимошенко закликала політиків зупинити "холодну громадянську війну"
Фото: tymoshenko.ua

Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликає політиків відмовитися від використання мовних та історичних антагонізмів в політичних та виборчих технологіях.

"Я звертаюся до владної команди, опозиції, громадянського суспільства, істориків, інтелектуалів, патріотів з проханням зупинити розгортання холодної громадянської війни, не доводити справжність свого патріотизму, щирість свого українолюбства, вскриваючи рани складної української історії. Політики, припиніть рвати електорат на свої приватні шматки, розпалюючи ідеологічний розбрат минулого, влаштовуючи війни пам'ятників, мов та орденів. Це жорстоко та самовбивчо", - написала Юлія Тимошенко у статті "День Європи", передає прес-служба політика.

На її думку, політики повинні публічно визнати, що Україна різна – багатомовна, патріотична, націоналістична, ліберальна та соціалістична, проєвропейська, проукраїнська та проросійська. "І якщо ви хочете для неї добра, ви зобов'язані її прийняти, зрозуміти та полюбити такою, якою вона є, припинити нарощування ворожнечі між самими собою, почати жити нашим європейським майбутнім", - переконана екс-прем'єр.

Крім того, Юлія Тимошенко вважає за доцільне організувати всеукраїнський круглий стіл за участі політиків всіх таборів. "Я ще раз прошу політиків всіх таборів заради наших дітей, заради збереження нашої нації зібрати всеукраїнський круглий стіл та прийняти декларацію про мораторій на використання мовних та історичних антагонізмів в політичних та виборчих технологіях, про мораторій на публічну грубу агресію в міжпартійних та міжособистісних стосунках", - наполягає вона.

"Заявіть про вашу принципову незгоду з брудними політичними ток-шоу, які девальвують українську державність, остаточно дискредитують всіх, підкреслюю, всіх українських політиків та посадовців. Я закликаю в цій декларації заявити про взаємне припинення акції "Вставай, Україно!" та так званого "антифашистського" руху і визначити спільний план дій щодо інтеграції України до Європейського Союзу. Всім політикам та суспільству в цілому треба негайно відійти від межі самознищення, вийти з сектора смертельної громадянської турбулентності. Не допустити того, щоб звичайні українці виплеснули один на одного агресію, породжену соціальною та правовою несправедливістю. Хіба не для того їх планують озброїти дозволеною пневматичною зброєю?! Замість того, щоб спокійно та мирно усунути від управління країною профнепридатну групу, "антифашизмом" людей налаштовують ненавидіти та вбивати один одного. Я ще раз прошу всіх – і опозицію, і владу – публічно ініціювати круглий стіл порозуміння та зупинити цей небезпечний сценарій", - заявила Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко закликала політиків зупинити "холодну громадянську війну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути