середа, 26 грудня 2018 17:41

Тимошенко пропонують Таруту в прем'єри

Тимошенко пропонують Таруту в прем'єри
Сергій Тарута - чистий технократ, який не може бути конкурентом Юлії Тимошенко в публічній політиці. І на відміну від більшості українських політиків, він має управлінський досвід. Фото: БЛОК-ПОСТ

В якості прем'єра-технократа в команду Тимошенко після її передбачуваної перемоги на президентських виборах розглядається народний депутат, лідер партії "Основа" Сергій Тарута, вважає політолог Петро Олещук. Про це він пише у своєму блозі на порталі Liga.net.

Політолог звертає увагу громадськості на крайню важливість питання про персону майбутнього прем'єр-міністра України після виборів президента країни в березні 2019 року. І оцінює шанси кандидатів на пост прем'єра в парламентсько-президентській республіці, припускаючи, що в президентських перегонах переможе нинішній лідер численних рейтингів Юлія Тимошенко.

Важливість питання обумовлена ​​тим, що від особистості прем'єра, як стверджує експерт, буде залежати, чи зможе Юлія Тимошенко не тільки отримати, але й утримати владу в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цивілізовані країни вибирають політико-еволюційний шлях розвитку - Тарута

Конкретних варіантів вирішення прем'єрського питання для гіпотетичного президента Ю політолог Олещук вбачає три - керований прем'єр, прем'єр-технократ або прем'єр - політичний партнер. Але зараз, на думку політолога, "всерйоз обговорюється питання майбутнього прем'єра-технократа для Тимошенко". І уточнює, що "згідно з наявною в навколополітичних колах інформацією, переговори на цю тему з оточенням Тимошенко проводить нардеп Сергій Тарута, який сам, очевидно, не проти зайняти нішу технократа-прем'єра".

Політолог вважає, що для такого розвитку подій є реальні підстави.

"Тарута дійсно - чистий технократ, який не може бути конкурентом Тимошенко в публічній політиці. Він представник Сходу, і тому може забезпечувати легітимність Тимошенко в очах громадян там, а також - місцевих еліт. Він може бути каналом комунікації з промисловцями Сходу. І нарешті, на відміну від більшості українських політиків, він має управлінський досвід, що може бути корисним для нового президента", - пише Петро Олещук.

В цілому ж, на думку політолога, кандидат на прем'єрську посаду в тандемі "президент Тимошенко - прем'єр ікс" повинен відповідати чотирьом критеріям: 1) не розглядатися Тимошенко як конкурент; 2) доповнювати в чомусь Тимошенко; 3) бути корисним з точки зору зміцнення влади; 4) бажано, щоб він мав якусь специфічну регіональну підтримку (Схід, Захід і т.п). Схоже, що Сергій Тарута дійсно цілком відповідає цим критеріям.

В Україні необхідно змінити систему управління. Країною має керувати професійний технократичний уряд, вважає лідер політичної партії "Основа", народний депутат Сергій Тарута. "Наступний прем'єр-міністр і його команда повинні бути професіоналами, технократами. Це повинні бути фахівці високого рівня, які змінять систему управління і почнуть реалізацію програми стрімкого розвитку, яка виведе ВВП України на зростання більше 10 відсотків".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пропонують Таруту в прем'єри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути