четвер, 27 січня 2011 15:58

Тимошенко пояснила, чому в квартирах українців холодно

Тимошенко пояснила, чому в квартирах українців холодно

Відключення газопостачання регіонам України пов'язане з боргами перед "РосУкрЕнерго".

Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко перед черговим відвіданням Генпрокуратури.

"Найсуттєвіша подія - це те, що сьогодні почали вимикати газ для вироблення тепла для багатьох регіонів України і, що саме цинічне, це те, що якраз Янукович дав наказ вимикати тепло, починаючи з Донецької області. Я хотіла би трошечки роз'яснити людям, чому сьогодні вимикають їм тепло. Справа в тому, що вже сьогодні третій місяць як НАК "Нафтогаз", державна компанія, яка транспортує російський газ, яка постачає газ в Україні, почала віддавати гроші тіньовій компанії "Росукренерго", - зазначила лідер "Батьківщини".

"Росукренерго" планують віддати 3,7 мільярда доларів. Це сума, яка дорівнює суттєвій частині Державного бюджету. 3,7 мільярди доларів - це якраз підвищення тарифів для людей на газ і на тепло", - додала Юлія Тимошенко.

Вона також вимагає від президента Віктора Януковича припинити відключення.

"Я вимагаю від президента України припинити відключення постачання тепла тим регіонам, які повністю розрахувалися, але у зв'язку з тим, що немає балансу в Державному бюджеті, вони не доплачують не державі, а пану Фірташу, компанії "Росукренерго" і, в тому числі, тіньовому учаснику розподілу цих грошей - президенту України", - сказала вона.

Лідер партії "Батьківщина" також заявила, що парламентська фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагатиме звіту Генерального прокурора України Віктора Пшонки щодо заходів із боротьби з корупцією в газовому секторі.

Нагадаємо, що у 2010 році Арбітражний інститут торгівельної палати міста Стокгольм ухвалив рішення про стягнення з "Нафтогазу України" 12,1 мільярдів кубометрів газу. Пізніше дане рішення Верховним судом України.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пояснила, чому в квартирах українців холодно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути