неділя, 14 серпня 2011 11:44

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко пояснила, чому підписала "газові угоди"

Тимошенко пояснила, чому підписала "газові угоди"

В інтерв'ю європейському виданню EUobserver екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що вона не переступала закон і не завдавала шкоди державі, підписуючи газові контракти з Росією в 2009 році, оскільки ці контракти були необхідні і для Європи, і для України.

"Під час газового конфлікту, країни ЄС були в паніці, оскільки поставки газу були перекриті. Це була нестерпна ситуація, для Європи і для України. Президент не взяв на себе чільну роль у вирішенні питання. Власне, він активно заважав його вирішення. Мені не залишалося нічого іншого, крім як взяти політичне керівництво від імені країни на себе з метою збереження доброго імені України в Європі ", - вважає Тимошенко.

"Тоді наша газова інфраструктура була близька до краху, і було б ще гірше, якщо б це протистояння продовжилося. Угоди відновили поставки газу, дали нам здорову 20-відсоткову знижку, на якій для Україні наполягав Газпром. Вони створили основу для майбутніх переговорів між двома державними газовими компаніями, у відповідності з тими контрактами, які були у Газпрому з іншими європейськими державами ", - зазначила вона.

При цьому Тимошенко також підкреслила, що "ця угода поклало кінець нестерпним вторгненням тіньового посередника - РосУкрЕнерго - в газові торги між Україною і Росією".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко пояснила, чому підписала "газові угоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути