пʼятниця, 27 травня 2011 09:08

Тимошенко поставила Пшонку "на лічильник"

Тимошенко поставила Пшонку "на лічильник"

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко подала генеральному прокурору України Віктору Пшонці скаргу на постанову про порушення кримінальної справи щодо газових контрактів 2009 року, постанову про її притягнення в якості обвинуваченої у цій справі, низку незаконних дій слідчих і прокурорів у цій справі.

Зокрема, як повідомила прес-служба БЮТ, у документі оскаржуються дії 1-го заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна.

Відповідно до статті 235 Кримінально-процесуального кодексу Тимошенко вимагає, щоб генеральний прокурор Віктор Пшонка, як єдина особа в системі прокуратури, яка посідає посаду, вищу, ніж його 1-ий заступник, особисто розглянув цю скаргу.

Скаргу Тимошенко зареєстровано у канцелярії Генеральної прокуратури України.

Згідно з кримінально-процесуальним законодавством, генеральний прокурор має надати особисту відповідь на цю скаргу у 3-денний термін.

"Якщо Пшонка не знайде в собі достатньо мужності, щоб чесно виконати свій закріплений законодавством обов'язок, і не дасть мені відповідь у встановлені терміни, це стане ще одним доказом очевидного політичного підґрунтя порушеної проти мене кримінальної справи та відвертої залежності керівника прокуратури від позиції свого кума і замовника Януковича", - зазначила Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поставила Пшонку "на лічильник"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути