Ексклюзиви
четвер, 14 червня 2012 21:01

Спецтема: Качанівська колонія

Тимошенко посадили за грати через Німеччину?

Тимошенко посадили за грати через Німеччину?
У МЗС кажуть, що Тимошенко дала дозвіл на підписання невигідної газової угоди на прохання Німеччини. Фото: Reuters

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко дала дозвіл на підписання невигідної для країни газової угоди на прохання Німеччини та урядів інших європейських країн, заявляє міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

"У 2009 році Тимошенко порушила чинний на той час закон. Вона дала дозвіл на підписання угоди щодо газу, яка була дуже невигідною для України, без рішення Кабінету міністрів", - сказав глава МЗС в інтерв'ю популярній італійській газеті "Corriere della Sera" під час робочого візиту до Італії, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

За його словами, це було зроблено "на прохання Німеччини та інших європейських урядів, які наполягали на тому, щоб швидше вирішити тодішню "газову кризу", коли була припинена поставка палива в країни ЄС".

"Коли Меркель (канцлер Німеччини Ангела Меркель - ред.) та інші підтримують Тимошенко, вони тим самим підтримують можливість вирішувати проблеми за рахунок українського народу", - підкреслив глава МЗС України.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. З 9 травня поточного року Тимошенко проходить курс лікування в ЦКЛ № 5 в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко посадили за грати через Німеччину?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути