пʼятниця, 25 травня 2012 09:08

Тимошенко поїде на похорон свекра хоч під конвоєм - Власенко

Тимошенко поїде на похорон свекра хоч під конвоєм - Власенко
Юлія Тимошенко вимагає відпустити її на похорон. Фото: news2000.com.ua

Колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко просить прокуратуру дозволити їй брати участь в похоронах свекра.

Про це пише Обком з посилання на Українські новини.

Про це журналістам поруч з Центральною клінічною лікарнею "Укрзалізниці" після зустрічі з Тимошенко сказав депутат Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Сергій Власенко.

За його словами він направив відповідну заяву Тимошенко прокурору Харківської області Геннадію Тюріну як наглядаючому прокурору.

Він зазначив, що заява Тимошенко не опротестовує відмову Державної пенітенціарної служби дати дозвіл на короткочасний виїзд.

Разом з тим Власенко зазначив, що стаття 111 Кримінально-виконавчого кодексу визначає, що короткочасний виїзд надається засудженим в разі тяжкої хвороби близького родича або смерті близького родича, при цьому вона не містить переліку осіб, які в даному випадку можуть бути кваліфіковані як близькі родичі.

Перелік, на який посилається Пенітенціарна служба, мотивуючи відмову, міститься в 110 Кримінально-виконавчого кодексу, яка регламентує надання ув'язненим довготривалих побачень.

При цьому Власенко підкреслив, що Тимошенко на даний момент не отримала офіційної відмови Пенітенціарної служби, і він дізнався про рішення зі ЗМІ.

Він повідомив, що похорони почнуться в Дніпропетровську 25 травня в 11.00.

Власенко зазначив, що родичі Тимошенко готові взяти на себе всі витрати, пов'язані з її транспортуванням та медичним супроводом.

Він сказав, що Тимошенко байдуже, в якому статусі вона зможе бути присутньою на похоронах, і що вона погодиться на це навіть перебуваючи під конвоєм.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко поїде на похорон свекра хоч під конвоєм - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

64

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути