четвер, 09 липня 2009 10:08

Тимошенко погодилася на ревізію "Нафтогазу" заради траншу МВФ

Тимошенко погодилася на ревізію "Нафтогазу" заради траншу МВФ

Міжнародний валютний фонд готовий направити до України третій транш кредиту на фінансування дефіциту бюджету. Головна умова - ревізія НАК "Нафтогаз України".

На засіданні Кабінету Міністрів 8 липня була схвалена попередня редакція листа про наміри на адресу керуючого директора МВФ Домініка Стросс-Кана. У ньому уряд України бере на себе ряд нових зобов"язань в обмін на отримання 2,125 млрд. SDR ($3,272 млрд. за поточним курсом), пише Дело.

За даними видання, головною вимогою фонду, яку погодився задовольнити Кабмін, є аудит "Нафтогаз України", фінансовий стан якої особливо турбує МВФ.

У свою чергу, в уряді упевнені: вимога провести аудит "Нафтогазу" виникла з легкої руки Секретаріату Президента. Як відомо, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила саме Президента в ускладненні переговорів з МВФ.

Інформацію про аудит НАК "Нафтогаз України" підтвердив виконуючий обов"язки міністра фінансів Ігор Уманський: "Аудит НАК "Нафтогаз України" зараз проводиться: уточнюються технічні надання аудиторів, які проводили аудит НАКу".

Форпост
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко погодилася на ревізію "Нафтогазу" заради траншу МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути