понеділок, 22 листопада 2010 08:56

Тимошенко побажала Януковичу успіху на саміті Україна - ЄС

Тимошенко побажала Януковичу успіху на саміті Україна - ЄС

Лідер опозиції Юлія Тимошенко побажала президенту Віктору Януковичу успіху на переговорах із Євросоюзом щодо угоди про асоціацію, зону вільної торгівлі та спрощення візового режиму.

Про це вона сказала в інтерв'ю німецькій газеті "Frankfurter Allgemeine Zeitung" напередодні саміту Україна - ЄС, який відбудеться 22 листопада у Брюсселі.

"Незалежно від того, яка політична сила нині при владі, угода про асоціацію має бути підписана", - наголошує Тимошенко.

При цьому лідер опозиції закликає лідерів ЄС передбачити в такому документі окрім перспективи членства України у Спільноті припис, який би дозволив реагувати на порушення демократії в Україні.

"Нам потрібен постійний моніторинг та регулярні звіти, тоді Україна зможе продовжити свій шлях до Європи", - заявила Тимошенко.

"Німецька хвиля" зазначає, що ЄС готовий "наближати" Україну до себе.

Зокрема, буде представлено "план дій", у якому буде прописано, що має зробити Україна (запровадження біометричних паспортів, прикордонний режим, боротьба проти корупції), аби її громадяни одного дня змогли їздити до країн Шенгенської зони без віз.

Нагадаємо, що 22 листопада розпочинається саміт Україна-ЄС. Під час заходу передбачається презентація плану дії з отримання безвізового режиму з ЄС для України.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко побажала Януковичу успіху на саміті Україна - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути