четвер, 07 червня 2012 09:54

Тимошенко засудили за нормами СРСР - єврокомісар

Тимошенко засудили за нормами СРСР - єврокомісар
Штефан Фюле каже, що не можна тримати Тимошенко у тюрмі і говорити про реформу законодавства одночасно. Фото: obozrevatel.com

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики Штефан Фюле впевнений, що не можна пояснювати утримування у в'язниці екс-прем'єра Юлії Тимошенко виконанням судового рішення, одночасно визнаючи факт необхідності реформування законодавства, на підставі якого вона була засуджена.

Виступаючи в середу в Брюсселі в Європарламенті перед журналістами з країн "Східного партнерства", Фюле нагадав, що своїм корінням Кримінальний кодекс України, за статтями якого була засуджена Тимошенко, йде в СРСР, "змішує політичну і кримінальну відповідальності і потребує приведення у відповідність з новими демократичними вимогами".

Єврокомісар розповів журналістам про свою першу бесіду з президентом України Віктором Януковичем з цього питання, яка відбулася 13 січня.

"Я запитав, чи дійсно він думає, чи вірить він у те, що це - хороша ідея, почати процес проти колишнього прем'єра з питань, де ЄС абсолютно чітко говорить, що ця справа з категорії політичної відповідальності, в той час, як ви самі говорите, що в Україні мають бути завершені реформи юридичної та судової систем, коли ваші системи ще не завершені. В іншому випадку ви б їх не реформували", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко засудили за нормами СРСР - єврокомісар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути