вівторок, 24 квітня 2012 14:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко оголосила голодування

Тимошенко оголосила голодування
Юлія Тимошенко протестує проти того, що відбувається в країні і з нею. Фото: mignews.com.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка перебуває у Качанівській виправній колонії у Харкові, оголосила голодування з 20 квітня, повідомив її захисник Сергій Власенко.

"Юлія Тимошенко оголосила голодовування", - повідомив Власенко журналістам у вівторок біля стін колонії.

Захисник зазначив, що у Тимошенко на руках синці і гематома на животі. За його словами, це результат її транспортування з колонії в ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" 20 квітня.

"У неї всі руки в синцях і величезна гематома на животі, яку досі видно, незважаючи на те, що пройшло 4 дні", - сказав Власенко.

Він спростував інформацію прокурора Харківської області Геннадія Тюріна про те, що Тимошенко відмовилася від медекспертизи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники вдарили Тимошенко в живіт, в неї там гематома - бютівці вимагають пояснень у Пшонки

"Судово-медичний експерт у присутності чергового лікаря, у присутності прокурора Краснолобова, в присутності керівника медичної частини Качанівської колонії Цюри зафіксували наявність у Тимошенко тілесних ушкоджень і пообіцяли внести це в картку. Ви розумієте, що проконтролювати це Юлія Тимошенко не може", - сказав Власенко журналістам.

Він також висловив упевненість, що саме тому його протягом 2-х днів не допускали до екс-прем'єра. "Тепер зрозуміло, чому не допускали два дні до неї захисників, чому нікого не пускали в лікарню до Тимошенко і чому Моїсеєнко (Раїса Моісеєнко, перший заступник голови МОЗ) говорить те, що вона каже", - зазначив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор визнав, що Тимошенко примусово відвезли в лікарню

За його словами, голодовування Тимошенко - це протест проти того, що відбувається в країні і того, що відбувається з нею в місцях позбавлення волі. Захисник підкреслив, що екс-прем'єр не може вставати з ліжка. Він додав, що Тимошенко насильно госпіталізували двоє співробітників колонії під керівництвом першого заступника начальника колонії Коваленка.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко оголосила голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути