понеділок, 20 грудня 2010 13:43

Тимошенко незаконно виділила 67,6 млн на захист інтересів України

Тимошенко незаконно виділила 67,6 млн на захист інтересів України

Рахункова палата заявляє, що уряд Тимошенко незаконно виділив Мінюсту 67,6 млн. гривень з резервного фонду держбюджету для захисту прав та інтересів держави в закордонних судах.

"Попередній уряд замість збільшення бюджетних призначень за бюджетними програмами, незаконно виділив Мін'юсту 67,6 млн. з резервного фонду держбюджету не на заходи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, не на попередження їх виникнення, а для здійснення захисту прав та інтересів держави в закордонних судах", - йдеться в повідомленні Рахункової палати.

За висновками колегії Рахункової палати, видатки в сумі 62,8 млн. здійснені Мін'юстом у 2009 роки та за 9 місяців 2010 року на забезпечення захисту прав та інтересів держави під час урегулювання спорів в закордонних судах, були "наслідком несвоєчасного вирішення існуючих соціальних і правових проблем громадян України та іноземних інвесторів, а іноді й свідомого порушення прав громадян з боку держави".

Нагадаємо, раніше народний депутат від Комуністичної партії України Євген Царьков заявляв, що уряд Юлії Тимошенко використав гроші, виділені Україні згідно з домовленістю по Кіотському протоколу, не для Пенсійного фонду, про що кажуть "бютівці", а для власних потреб.

Як повідомлялось, за результатами міжнародного аудиту "про широкомасштабне розкрадання бюджетних коштів попереднім урядом" Тимошенко розтратила 460 млн євро.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко незаконно виділила 67,6 млн на захист інтересів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути