понеділок, 02 лютого 2009 10:16

Тимошенко не звільнятиме Пинзеника

Тимошенко не звільнятиме Пинзеника

Нинішня парламентська коаліція не має наміру звільняти міністра фінансів Віктора Пинзеника.

"Уряд і рада коаліції не висловлювали з цього приводу (звільнення) жодних вимог", - заявив заступник лідера фракції БЮТ Андрій Портнов у неділю ввечері в ефірі одного з телеканалів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дай боже, щоб він (Пинзеник) скоріше повертався (після хвороби) і працював у нашій команді", - додав депутат.

Разом із тим, Портнов зазначив, що якщо і буде звільнення Пинзеника з посади міністра фінансів, то це буде за його власним бажанням.

Уряд і коаліція не висловлювали з приводу звільнення

Крім того, депутат нагадав про ініціативу прем"єр-міністра запросити на роботу в уряд представників усіх парламентських фракцій, у тому числі опозиційних.

При цьому Портнов підкреслив, що в уряді вже працює представник Партії регіонів Олександра Кужель на посаді керівника Держкомітету з питань підприємництва і регуляторної політики.

Нагадаєм, що стосунки Пинзеника і Тимошенко вже давно були напруженими через їхні різні погляди на проект бюджету. Ситуацію також підігрів лист-доповідна Пинзеника на ім"я Тимошенко, який з"явився у ЗМІ минулого тижня. У листі йшлося про невтішні економічні прогнози для України. Прем"єрка нібито заборонила Пинзенику поширювати цього листа серед членів уряду.

Особистих пояснень від Пинзеника отримати не вдалося - міністр не прийшов на чергове засідання уряду. Разом з тим прес-служба уряду спростувала факт написання "таємної доповідної".

Відсутність Пинзеника на засіданні уряду та його думку заходився озвучувати соратник Тимошенко Олександр Турчинов: "Він (Пинзеник) на лікарняному і наскільки я знаю, він був здивований цією провокацією (таємною доповідною прем"єр-міністру)".

У рамках перестановок у Кабінеті міністрів,Пинзеник потрапив у список перших "на виліт" Проте, за словами джерела в БЮТ, його, швидше за все, залишать на цій посаді.

"Звільняти Пинзеника небезпечно – за ним більше десятка депутатів у фракції БЮТ. А в нас зараз кожен багнет на рахунку", - сказало джерело в БЮТ.

За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua, Сегодня.
Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не звільнятиме Пинзеника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути