Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2008 16:16

Тимошенко не збирається відміняти тести

Тимошенко не збирається відміняти тести
Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко жодного разу не заявляла про можливість скасування проведення зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників шкіл.

Про це повідомили в Управлінні у зв`язках із засобами масової інформації Секретаріату Кабінету міністрів України.

"Мова про скасування тестів не йде. Уряд з`ясує, чи не порушуються права майбутніх студентів", - сказали у прес-службі.

При цьому у прес-службі нагадали, що в інтерв"ю телеканалу ICTV Тимошенко наголосила, що "абсолютно не задоволена тим, як країна підготовлена до тестування, яке пов"язане з тим, що не будуть здаватися іспити по завершенню навчання в школі, не будуть здаватися іспити для вступу в вищи навчальні заклади, а буде тільки тестування, яке одночасно є іспитами завершальними і вступними".

Керівник уряду нагадала, що систему тестування започаткував у 2004 році уряд Віктора Януковича. "Але реально тільки наш уряд подивився, в якому стані тестування, і я думаю, що ми проведемо позачергове засідання уряду для того, щоб з"ясувати, чи може сьогодні країна без будь-якого порушення прав школярів, майбутніх студентів, їхніх родин провести це тестування, чи можуть вони якісно провести це тестування, і ми будемо в понеділок приймати рішення", - додала прем"єр-міністр в інтерв`ю телеканалу, йдеться у повідомленні.

Тимошенко вважає, що підготовка до запровадження зовнішнього тестування пройшла "абсолютно неякісно".

У прес-службі Кабміну наголосили, що на засіданні уряду в середу, 23 квітня, питання щодо проведення тестування розглядатиметься з залученням громадськості: представників батьківських комітетів, директорів шкіл, ректорів вищих навчальних закладів, представників профспілок вчителів.

"Мета уряду - забезпечити проведення якісного тестування та з"ясувати чи готова країна до повного переходу на таку систему, коли сертифікати випускників дорівнюються вступним екзаменам", - підкреслили у прес-службі.

Президент України Віктор Ющенко висловив здивування тим, що лише за день до тестування випускників шкіл уряд збирається з`ясовувати стан готовності до його проведення, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не збирається відміняти тести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути