Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2013 19:47

Тимошенко не вимагала грошової компенсації в позові до ЄСПЛ

Тимошенко не вимагала грошової компенсації в позові до ЄСПЛ

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко не бажала компенсації в позові, поданому до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) до України, бо не хотіла, щоб за беззаконня прокурорів і суддів відповідали платники податків - українці.

Як повідомляється на сайті ВО "Батьківщина" у вівторок, про це заявила прес-секретар Ю.Тимошенко Марина Сорока.

"Юлія Володимирівна не хоче, щоб за беззаконня прокурорів-суддів, які порушували права лідера опозиції, незаконно заарештовували, переслідували її з політичних мотивів і продовжують це робити, відповідали платники податків, наші співвітчизники", - зазначила прес-секретар.

За словами Сороки, у скарзі не говорилося ні про які матеріальних відшкодуваннях також для того, щоб позбавити владу можливості спекулювати на питанні виконання рішення ЄСПЛ.

"Влада могла б тоді продовжувати спекулювати навколо питання виконання рішення Європейського суду і говорила б, що заплатила EUR 15-20 тис. і маніпулювала цією інформацією. Головне, що Європейський суд прийняв рішення, в якому визнав Юлію Володимирівну політичним в'язнем і незаконність її арешту, тому влада зобов'язана відновити порушені права лідера опозиції ", - зазначила М.Сорока.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не вимагала грошової компенсації в позові до ЄСПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути