четвер, 27 березня 2008 08:10

Тимошенко нагадала Росії, що її флот платить оренду за старими цінами

Прем"єр Юлія Тимошенко заявляє, що протягом найближчих місяців повинні бути розроблені і підписані довгострокові контракти по транзиту російського газу українською територією.

Про це Тимошенко сказала в інтерв"ю російському щотижневому виданню "Аргументы недели", повідомляє  "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про перспективи відносин з Росією в сфері постачань і транзиту газу, прем"єр висловила переконання, що протягом найближчих місяців повинні бути розроблені і підписані довгострокові контракти з надання послуг по транзиту з української сторони, і на постачання газу Україні - з російської.

"Ці угоди повинні, підкреслюю це слово, поступово виводити ціни за газ на світовий рівень, а не керуватися якимись спонтанними рішеннями. Щоб обидві сторони чітко знали, якою буде ціна на газ кожного наступного року", - зазначила вона.

Тимошенко також підкреслила, що Україна "досі зберігає розцінки за оренду своєї території Чорноморським флотом на рівні 90-х років".

"Якщо ж сьогодні поставити ринкову ціну за цю оренду - рахунок пішов би на мільярди євро", - попередила вона.

Крім того, Тимошенко сказала, що "українська сторона як послідовний партнер навіть не піднімає цього питання".

У відповідь, на її думку, Україна домагається, щоб рівень цін на газ також вирішувався з боку Росії "лояльно, відповідно до підписаних угод до 2011-2012 року".

"І ми до цього часу м"яко вийшли б на світові ціни, як у питаннях постачань, так і транзиту газу по українській території, так само як і тарифів на його зберігання в підземних газосховищах. Це в інтересах і України, і Росії", - резюмувала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко нагадала Росії, що її флот платить оренду за старими цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути