понеділок, 17 січня 2011 14:14

Тимошенко каже, що Азаров та НБУ увімкнули "друкарський станок"

Тимошенко каже, що Азаров та НБУ увімкнули "друкарський станок"

Уряд спільно з Національним банком почали неконтрольовану емісію грошей.

Про це перед входом до головного слідчого управління Генпрокуратури заявила екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"У країні знову вже з нового року розпочалася, вірніше продовжується емісія грошей, які зовсім не підтверджені економічним зростанням", - сказала вона.

Екс-прем'єр пообіцяла, що найближчим часом опозиція надасть докладні цифри випуску додаткових грошей.

"Включений друкарський станок, і це призводить до продовження стрімкого зростання цін на продукти харчування, на всі товари споживання, за якими сьогодні при підвищенні цін стикаються люди в своєму повсякденному житті", - вважає вона.

"Це свідома політика Національного банку, який сьогодні очолює людина, яка входить до бізнес-родини Януковича, це, по суті, бізнес-партнер його сина, і це призводить до того, що народ кожен день стає біднішим, оскільки згідно з реальною інфляцією не підвищуються пенсії та заробітні плати, і реальна інфляція в країні приховується", - наголосила Юлія Тимошенко.

Екс-прем'єр вважає, що статистичні показники за 2010 рік щодо рівня інфляції та внутрішнього валового продукту, які оприлюднює влада, не відповідають дійсності.

"У офіційній статистиці показали, що ціни за 2010 рік зросли всього на 10% в той час, коли всі країна, всі люди цей обман розуміють, тому що ціни на продукти харчування, на товари споживання іноді зростали і вдвічі, а іноді – і більше разів. Це значить, що фіктивним є і показник зростання валового внутрішнього продукту", - пояснила Юлія Тимошенко.

Екс-прем'єр також нагадала, що у 2011 в країні триватиме зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Усе це не супроводжується адекватним підвищенням пенсій і заробітних плат. На всьому цьому відбувається збагачення невеличкої купки людей в Україні. Тому що гроші, які платять люди за газ, за електроенергію, за тепло, за гарячу воду йдуть на не рахунки державних компаній – вони йдуть на рахунки приватних компаній, які в більшості своїй належать найближчому оточенню Януковича", - зазначила Тимошенко, яку процитував її сайт.

Раніше екс-прем'єр заявляла, що рівень інфляції в Україні занижено втричі. За словами Тимошенко, насправді, рівень інфляції в нашій країні складає приблизно 50%. У свою чергу прем'єр Микола Азаров, запевнив, що Держкомстат називає справжню інфляцію.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко каже, що Азаров та НБУ увімкнули "друкарський станок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути