понеділок, 09 листопада 2009 15:08

Тимошенко і Путін - найпопулярніші персони в Росії

Тимошенко і Путін - найпопулярніші персони в Росії

Прем"єр-міністри України і Росії Юлія Тимошенко і Володимир Путін минулого тижня очолили рейтинги популярності в російських ЗМІ серед відповідно російських і зарубіжних персон.

Про це свідчать дані Системи комплексного аналізу новин (СКАН), створеної Інтерфаксом.

Так, за результатами дослідження, ім"я прем"єра РФ Володимира Путіна в період з 2 по 8 листопада згадувалося в російських мас-медіа політичної і фінансово-економічної спрямованості 2894 разів, прем"єра України Тимошенко - 1529.

Президенти двох країн Дмитро Медведєв і Віктор Ющенко в рейтингу СКАН зайняли другі місця - 1696 і 1288 згадок відповідно.

У першу п"ятірку російських персон, які активно згадувалися в російській пресі минулого тижня, увійшли мер Москви Юрій Лужков (345 разів), міністр закордонних справ Сергій Лавров (309), а також розстріляний в Москві підприємець і меценат, президент жіночого баскетбольного клубу "спартак" Шабтай Калманович.

Серед іноземців, які привернули увагу російської преси в період з 2 по 8 листопада, до п"ятірки лідерів увійшли президенти США Барак Обама і Білорусі Олександр Лукашенко (723 і 364 згадок відповідно), лідер Партії регіонів України Віктор Янукович (276).

Значення рейтингу визначається за кількістю документів із згадкою персоналії за вказаний період, які надійшли в базу даних СКАН з більше 1500 центральних і регіональних ЗМІ, інформаційних агентств, спеціалізованих і галузевих видань, ТБ і радіо, Інтернет-сайтів.

СКАН - продукт Міжнародної інформаційної групи "Інтерфакс" - забезпечує користувачів оперативною інформацією і доступом до електронних архівів ЗМІ, надає унікальну можливість моніторингу і аналізу текстової інформації. Щодня в базу даних системи СКАН надходить більше 16 000 документів, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко і Путін - найпопулярніші персони в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути