Ексклюзиви
субота, 28 січня 2012 12:14

Тимошенко хочуть видавити з країни. Це підніме рейтинг Президенту - політолог

Тимошенко хочуть видавити з країни. Це підніме рейтинг Президенту - політолог

10 січня столичний Шевченківський райсуд визнав законним порушення 12 жовтня 2011 року кримінальної справи проти Олександра Тимошенка, чоловіка екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Його звинувачують у розкраданні державних коштів під час роботи в "Єдиних енергетичних системах України". Тимошенко на початку місяця отримав притулок в Чехії. Назвав справу провокацією та помстою. Політолог Віктор Небоженко вважає, що так влада намагається вирішити проблему із екс-прем'єром.

Навіщо порушили справу проти Олександра Тимошенка?

- Нарешті хтось пояснив Віктору Януковичу, що треба вирішувати питання із Юлією Тимошенко. Це можна зробити трьома шляхами. Перше, знищити її і сказати, що так трапилося, буває таке в Україні. Ось нещодавно у Лук'янівському СІЗО загинув хлопець, доторкнувшись до стіни. Виявляється, там була розетка. Друге, визнати, що це все було помилкою, і виправити ситуацію через Конституційний Суд. Третє, влаштувати возз'єднання сім'ї, як це робили із дисидентами у Радянському Союзі. Тобто, Юлію Володимирівну відправляють на лікування за кордон, прямо кажучи, що назад ми вас не пустимо.

Найімовірніше, відкриття справи проти Олександра Тимошенка – це спосіб остаточно позбавити його можливості повернутися в Україну, а дружині сказати: "Ви можете возз'єднатися із чоловіком". Для цього їм спочатку треба його залякати. Зараз же не важко відкрити кримінальну справу проти будь-якої людини.

Яка вірогідність того, що Юлія Тимошенко опиниться за кордоном?

- Їй пояснять: "Ти пообіцяєш, що більше ніколи не будеш ображати Януковича, а ми тебе амністуємо через царське помилування". Це підніме рейтинг президенту і знизить її. Важко сказати, як вона відреагує, адже знаходиться у в'язниці. Хоча Тимошенко – вольова людина. На неї тиснуть кожного дня: то воду відключають, то вночі вмикають світло. Це робиться, аби зламати. Люди, які цим займаються, добре розбираються у тюремних тортурах.

Тому хочуть видавити Тимошенко із країни. Тоді вона не бере участь у виборах та агітаціях. Вони по можливості позбавлять її громадянства указом президента. Тут принциповість на першому місці, адже ця жінка ледь не виграла у нього президентські вибори. Хоча треба ще враховувати тиск Заходу на Януковича. Він стає багатим та самотнім. Коли в тебе всі гроші за кордоном, Заходу легше з тобою говорити, аніж населенню України. До осені вони будуть йому пояснювати, що треба вирішити проблему із Тимошенко.

Янукович готовий до того, аби Тимошенко відправили за кордон?

- Він починає розуміти ситуацію. В Давосі був змушений проводити час із своєю охороною та чиновниками із Адміністрації президента. Тоді зрозумів, що щось не так. Раніше йому здавалося, що розмови про те, що він може потрапити в ізоляцію, були лише словами. Це дуже принизливо, коли збирається 45 країн і обходять 44-го. Після Давосу він буде іншим.

Президент Польщі зустрівся із нашим главою держави.

- Це така ситуація, коли всі домовляються і відправляють парламентаря. Такий європейський спосіб роботи із авторитарним політиком. Парламентар пояснює: "Бачите, порожня зала, а маршрути так побудовані, аби ви ні з ким навіть не привіталися. Робіть висновки".

Деякі експерти говорять, що виїхавши в Чехію, Олександр підставив свого батька та інших фігурантів справи, адже їх можуть заарештувати.

- Це штучна точка зору. Чому справу не відкрили, коли він був тут? Дочекалися ж виїзду. Хоча Олександр не знав про їхні наміри. Він же не ходив до Адміністрації президента. А "бютівці" навряд чи йому про це говорили, бо думають, як себе зберегти. Тому що як тільки проблема із Тимошенко буде вирішена, почнуться серйозні питання по БЮТу. Люди будуть змушені стати "тушками" ще до депутатства. Інакше арешт.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хочуть видавити з країни. Це підніме рейтинг Президенту - політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути