середа, 16 березня 2011 17:27

Тимошенко хоче, щоб Пшонка змусив Азарова заплатити

Тимошенко хоче, щоб Пшонка змусив Азарова заплатити

Лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що генеральний прокурор України Віктор Пшонка зобов'язаний відреагувати на її заяву щодо фальсифікації урядом Миколи Азарова показника інфляції за 2010 рік.

Як повідомила прес-служба Тимошенко, політик зазначила, що цю заяву доставили до вищих рівнів Генпрокуратури, і зараз вона чекає від Пшонки реакцію на це.

"Він зобов'язаний зараз примусити владу виконувати закон про індексацію пенсій і заробітних плат і мінімум на 42,3%, відповідно до інфляції, підвищити пенсії і заробітні плати людям", - заявила Тимошенко сьогодні після чергового відвідування Головного слідчого управління Генеральної прокуратури з розслідування особливо важливих справ.

Лідер партії "Батьківщина" підкреслила, що індексація заробітних плат та інших соціальних виплат на рівень інфляції є обов'язком будь-якої влади.

"Це є обов'язок влади, а не їх добре бажання. І тому мені здається, якщо в Україні є Генеральна прокуратура, то перше, чим вона мусить займатися – це подивитися, що недоплачують по пенсіям і заробітним платам всім громадянам України", - переконана Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Тимошенко заявила, що експертні кола визначили, що мінімальна зарплата на початок січня 2011 року мала б скласти 1236 грн. при реальному показнику інфляції, а мінімальна пенсія - 989 грн.

Політик пообіцяла передати до Генеральної прокуратури ці розрахунки.

"Хто з них буде відповідати (у Генпрокуратурі - ред.) за те, що вони покривають невиплату людям справжньої зарплати та пенсії? Хто буде відповідати за те, що Генпрокуратура покриває цей злочин? Пшонка таким чином захищає Януковича та Азарова і дає можливість забрати у людей їхні законні гроші. Пшонка так само буде відповідати. Я хочу, щоб вони подумали про те, що їхня влада досить швидко завершиться", - сказала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче, щоб Пшонка змусив Азарова заплатити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути