Ексклюзиви
вівторок, 21 квітня 2009 08:47

Тимошенко хоче прибрати до рук "Інтер" за допомогою Григоришина?

Автор: Фото: УНІАН
  Юлія Тимошенко в програмі Свобода на Інтері. 31 жовтня 2008 р.
Юлія Тимошенко в програмі Свобода на Інтері. 31 жовтня 2008 р.

За даними "Дзеркала тижня", між прем"єр-міністром України Юлією Тимошенко та бізнесменом Костянтином Григоришиним існує угода про подальшу долю телеканалу "Інтер" в разі, якщо бізнесмену вдасться довести в суді свої права на купівлю телеканалу.

Домовленість, яка існує між бізнесменом і прем"єром, передбачає відшкодування Костянтину Григоришину не ринкової вартості "Інтера", а суми, за яку він збирається придбати телеканал у колишніх власників, - 273, 9 млн доларів.

За версією Констянина Григоришина, саме за таку суму погодився продати йому канал колишній власник Ігор Плужников, котрий помер за загадкових обставин 22 червня 2005 року у німецькій клініці "Фрідерікенштіфт".

Натомість прем"єр за пільгові умови купівлі телеканалу "Інтер" зобов"язалась допомогти Костянтину Григоришину отримати у власність неназвані промислові об"єкти. У разі вирішення справи на користь позивача "Інтер" може бути перепроданий структурам, близьким до Тимошенко, або, в разі впевненості прем"єр-міністра у своєму подальшому перебуванні при владі, - націоналізований і перетворений на державний або навіть суспільний телеканал.

Нагадаємо, що у четвер на початку вечірнього засідання Верховної Ради фракція БЮТ заблокувала трибуну парламенту. БЮТ наполягав на розгляді проекту постанови про створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин смерті Ігоря Плужнікова та "заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії "Інтер".

У свою чергу "регіонал" Олександр Єфремов заявив, що на Погоджувальній раді було домовлено про те, що питання буде поставлено на голосування після того, як БЮТ внесе "відповідні зміни" до проекту постанови.

Спікер Володимир Литвин також підтвердив, що БЮТ мав усунути зауваження до постанови, "які були висловлені" представниками інших фракцій.

"На заміну внесли постанову. Ніхто її ще не бачив, а ви вже заблокували трибуну!", - обурився він.


Костянтин Григоришин - співвласник групи "Енергетичний стандарт", компанії "Сварог Ессет Менеджмент". Перебуває в рейтингу 130 найбагатших людей України

Сфера інтересів: енергетика, машинобудування, суднобудування.

Григоришин за паспортом росіянин, але основна частина його активів знаходиться в Україні. У бізнес увійшов за допомогою лідерів СДПУ(о) - Віктора Медведчука і Григорія Суркіса. Перший вдалий крок - створення українсько-російського СП "Металургія".

До кінця 2001 року контролював 16 обленерго, заводи "Дніпроспецсталь", Запорізький завод феросплавів, Запорізький трансформаторний завод, банк "БІГ-енергія".

На кінець 2008 року статки Григоришина оцінювалися у $1,730 млрд.

За матеріалами: Дзеркало тижня, Українська правда, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко хоче прибрати до рук "Інтер" за допомогою Григоришина?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути