Ексклюзиви
вівторок, 07 жовтня 2008 12:10

Тимошенко готова піти у відставку. Але не зараз

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Україна живе у стані постійної кризи.

"Україна – нестабільна країна, яка живе у стані постійної кризи. Повноваження Президента та прем"єр-міністра нечітко окреслені, а це неминуче провокує внутрішнє напруження всередині виконавчої влади і, так би мовити, її паралізує. Зрештою, на жаль, є люди, котрі ставлять свої власні амбіції вище інтересів держави. Я вважаю, що найкращою формою правління була б парламентська республіка, як у Німеччині", - заявила прем"єр в інтерв"ю французькій France Soir, повідомляє ІнозміГлавред.

На питання, чи готова Тимошенко піти у відставку, вона відповіла: "Я вже казала про те, що готова скласти повноваження, якщо це піде на користь Україні. На жаль, в Україні зараз немає злагоди. Проте я все ж переконана, що Україна зрештою знайде вихід зі скрутного становища", - сказала прем"єр.

Тимошенко відзначила, що Україна, без жодних сумнівів, європейська держава.

"Що стосується вступу до НАТО, я завжди казала, що потрібно, аби весь народ одностайно висловився за це на референдумі", - сказала Тимошенко з приводу вступу до Альянсу.

Тимошенко також зазначила, що закохана у Францію. "Я дуже люблю Францію. Це країна, яка повертає сили, живить розум та дух. Крім того, я дуже приязно ставлюся до вашого президента, який провадить дуже зважену та гнучку політику. Коли між Росією та Грузією виникла криза, він взяв на себе велику відповідальність і був практично єдиним, хто так вчинив. Я вважаю, що саме так повинен діяти справжній лідер, і я б порадила іншим главам держав брати приклад із президента Саркозі", - сказала Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко готова піти у відставку. Але не зараз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути