середа, 26 жовтня 2011 16:39

Тимошенко є заручником Євросоюзу – експерт

Тимошенко є заручником Євросоюзу – експерт

Позиція Європарламенту щодо вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко, яка міститься в проекті спільної резолюції, на користь Україні. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Євросоюз дуже багато говорить, виставляє багато зустрічних вимог, але сам кроків назустріч не робить. Питання Тимошенко є гарантійним пунктом: якщо ЄС хоче демократизації України, він посилить комунікацію, гарантуватиме політичну асоціацію, що буде гарантією того, що Тимошенко не буде сидіти, та зону вільної торгівлі. Тоді Україна реально бере зобов'язання і проводить судовий перегляд справи. Влада створила ситуацію, за якої екс-прем'єр є заручником не української влади, а Євросоюзу. Тобто якщо ЄС хоче, щоб Тимошенко сиділа, українську владу треба від себе відштовхнути. Якщо навпаки – треба "задушити" в дружніх обіймах", - зазначив він.

За словами експерта, вирок Тимошенко є точкою неповернення. "Буде політична асоціація, Янукович точно не просидить більше двох термінів. Є демократичні практики, які неможливо переступити. Якщо ЄС грається в те, щоб не дати Україні злитися з Росією, відтягує час – це одразу стане зрозумілим. Продовження діалогу з українською владою дає шанс нашому народу розібратися із нею", - зауважив Цибулько.

Нагадаємо, в четвер на голосування буде поставлений проект спільної резолюції Європарламенту по Україні. Європарламент рекомендує Єврокомісії провести зустріч з президентом України Віктором Януковичем до саміту Україна-ЄС для "відновлення конструктивного діалогу". ЄП висловлює стурбованість у зв'язку з тим, що суд над Тимошенко йде врозріз з проголошеною українським керівництвом прихильністю до демократії та європейських цінностей.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко є заручником Євросоюзу – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути