четвер, 03 січня 2013 12:29

Тимошенко дозволили особисто користуватися дозиметром

Тимошенко дозволили особисто користуватися дозиметром
Фото: svit24.net

У ЦКБ № 5 регулярно проводиться вимірювання рівня радіаційного фону в приміщеннях лікувальної установи і на її території, а керівництво Качанівської колонії дозволив екс-прем'єру Юлії Тимошенко користуватися дозиметром.

Як повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної службі України в четвер, у зв'язку із заявою захисників засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко про необхідність постійного контролю радіаційного фону у палаті, протягом 2012 року такі виміри проводилися тричі.

Останній раз перевірка рівня радіації була проведена 20 грудня 2012 року, у тому числі і у всіх приміщення відділення, де зараз знаходиться засуджена Тимошенко потужність дози випромінювання при згаданих вище вимірах не перевищувала нормативних рівнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" сподіваються, що Тимошенко стане президентом вже після першого туру виборів-2015

Враховуючи настороженість Тимошенко і її захисників, в ЦКБ проведені позачергові вимірювання за участю самої пацієнтки.

Також у прес-службі ГПтС України повідомили, що "щоб уникнути спекулятивних заяв з боку самої екс-прем'єра, її захисників і окремих публічних осіб, керівництвом Качанівської виправної колонії № 54 дозволена передача для особистого користування Юлії Тимошенко прилад (заводського виготовлення) контролю радіаційного фону ".

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив екс-прем'єра до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби Юля дременула за кордон, то сьогодні вона рулювала б опозицією" - політолог

Тимошенко відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. З травня 2012 року і по даний час проходить курс лікування в одній з харківських лікарень. У вересні минулого року вона заявила, що в її палаті був проведений обшук, в результаті якого вилучено два дозиметри, за допомогою яких вона постійно контролювала рівень радіації. За її твердженням, дозиметри чотири рази фіксували перевищення допустимого рівня радіації.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко дозволили особисто користуватися дозиметром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути