пʼятниця, 28 грудня 2012 12:41

"Якби Юля дременула за кордон, то сьогодні вона рулювала б опозицією" - політолог

"Якби Юля дременула за кордон, то сьогодні вона рулювала б опозицією" - політолог
Костянтин Матвієнко: Тимошенко перебуває в ув'язненні, а опозиціонери увесь час експлуатують її харизму. Фото: sd.org.ua

Експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко вважає, що опозиційні соратники Юлії Тимошенко навмисно вмовили її не виїжджати з країни, коли проти неї тільки відкривали кримінальні справи.

Таку думку він висловив у своєму Facebook.

"Неноворічна констатація:- найбільше зацікавлені у триванні ув'язнення Ю. Тимошенко і Ю. Луценка є лідери ОО "Батьківщина", - пише політолог. - Вони експлуатують харизму ув'язнених, "торгують на усіх євробазарах" фактом перебування політиків за гратамми, водночас комфортно вмостившись у парламенті та "втираючи" народу, що борюкаються з режимом. ОО першою зацікавлена у збереженні влади Януковича якомога довше, бо симбіоз з владою дає їй змогу набивати кишені. Приклад Авакова показує, що якби Юля дременула за кордон, то сьогодні вона рулювала б опозицією у ВР. Навіщо це яценюкам, мартиненкам?.. Саме радники Тимошенко вчасно не виштовхали її до, наприклад, Італії. Завдяки їм вона не усвідомлювала можливого фіналу своєї дурнуватої фронди. Нині ж ОО пішла відпочивати, не оприлюднивши плану законодавчих ініціатив, не утворивши тіньового уряду. Різниця між турчиновими-томенками-кожемякіними і Тимошенко у тому, що їй потрібно усе - влада, вони ж готові вдовольнитися роллю зіц-опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В лікарні, де перебуває Тимошенко, встановили новорічну ялинку

У коментарі Gazeta.ua Матвієнко пояснив, що зробив такий висновок після того, як був оприлюднений список голів комітетів ВР.

"Опозиція отримала комфортні для себе комітети. Особливо мені впадає в очі комітет з питань палива та енергетики для Мартиненка (Микола Мартиненко — нардеп від "Фронту змін" - gazeta.ua). Це свідчить про те, що є домовленості. Ми розуміємо, що влада так просто не віддає "смачні" з точки зору корупції комітети", - вважає він.

Експерт нарікає, що опозиція не внесла жодної пропозиції з важливих питань.

"Цього року відбулося кілька засідань нового парламенту — жодних важливих рішень не було прийнято. Ми знаємо, що маємо жахливий бюджет на 2013 рік. З опозиціонерів ніхто навіть не зробив спроби внести пропозицію щодо його перегляду. Маємо жахливий закон про референдум, який буквально Дамокловим мечем нависає над незалежністю України. Знову таки — ні пари з вуст", - зауважив він.

"Натомість, опозиціонери поділили комітети, і щойно зробивши це, дременули у відпустки, - додав Матвієнко. - Для мене це свідчення того, що вони грають з владою на розкладах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У травні з'явиться новий лідер

На думку Матвієнка, опозиція просто використовує авторитет Тимошенко.

"Тимошенко перебуває в ув'язненні, а опозиціонери увесь час експлуатують її харизму, той факт, що вона голодувала. Вони закликали скасувати статті КПК, але зараз вони повністю інкорпорувалися в новий політичний естеблішмент і являють собою продовження влади. Якби Тимошенко зробила такий самий маневр, як Аваков, вона б зараз керувала опозицією. Чому вона цього не зробила? Я добре пам'ятаю ще з початку президентської кампанії, її радники пропонували їй максимально фрондистський сценарій. Сьогодні ця фронда привела Тимошенко в Качанівку, а її колишніх політичних спільників — під купол Верховної Ради", - зауважив політолог.

Також він додав, що "вочевидь, вона цього просто не розуміла, сподіваючись на вірність союзників".

"Думаю, Тимошенко не була адекватна реальним обставинам. Той самий Поживанов дременув, той самий Данилишин — втік. Але Тимошенко як лідер опозиції, не потрібна своїм колегам. Бо їй треба все, тобто влада, або нічого. От нічого — це Качанівка. А її спільників влаштовує проміжний варіант. Вони, використовуючи його, зустрічають Новий рік з комфортом — в Україні і за кордоном", - підсумував Матвієнко.

Зараз ви читаєте новину «"Якби Юля дременула за кордон, то сьогодні вона рулювала б опозицією" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути