Ексклюзиви
середа, 23 листопада 2011 15:27

Тимошенко допитують прямо в камері - Власенко

Тимошенко допитують прямо в камері - Власенко

На другу годину дня 23 листопада, не зважаючи на те, що вранці Юлію Тимошенко відвезли на діагностику, були призначені слідчі дії.

Про це на брифінгу біля Лук'янівського СІЗО повідомив адвокат екс-прем'єр-міністра, депутат БЮТ Сергій Власенко.

"Це безпрецедентна ситуація. Вперше в Україну слідчі допущені до проведення слідчих дій з людиною, яка не встає, і в камері. У камеру площею близько 12 квадратних метрів, в якій знаходяться три ліжка, різні меблі, заходять як правило двоє слідчих, заходжу я, як захисник. Юлія Володимирівна лежить у ліжку. Якщо це допит, то їй задають питання, і вона відповідає", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпачова: стан Тимошенко вкрай важкий. Вона потребує лікування за межами СІЗО

Власенко повідомив, що на час допиту співкамерниць Тимошенко виводять. За його словами, близько 3,5-4 годин, поки тривають слідчі дії, вони перебувають за межами камери, "невідомо де", а коли вертаються, "видно, що людям дуже холодно".

Адвокат підкреслив, що не знає, чи буде присутнім на сьогоднішніх слідчих діях.

"На жаль, керівництво СІЗО використовує подвійні стандарти. Слідчих для проведення слідчих дій допускають у камеру, захисників поки що до сьогоднішнього дня в камеру без слідчих не допускали. Я буду добиватися усіма можливими способами спроби побачити Юлію Володимирівну, тому що у нас є серйозні застереження в світлі того, що відбувається. Протягом майже тижня ми її не бачили. Ми не знаємо, які маніпуляції, у тому числі медичного характеру, з нею відбуваються", - наголосив адвокат.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко прощалася з сім'єю ніжними обіймами і поцілунками

Він повідомив, що як народний депутат України звернувся до начальника податкової міліції державної податкової служби України з вказівкою на те, що такі слідчі дії, з практики Європейського суду з прав людини, прирівнюються до тортур, але поки відповіді не отримав.

"Це слідчі дії, які були "відновлені" Генеральною прокуратурою, стосуються подій 96-99 років. Це кримінальні справи, які стосуються компанії "Єдині енергетичні системи". Вони були порушені в 2001 році і закриті Генеральною прокуратурою і судами, виконуючи рішення Верховного суду від 11 листопада 2005 року. Через 6 років вони були незаконно, безпідставно і необґрунтовано відновлені генеральним прокурором Пшонкою. Це є абсолютним абсурдом і нонсенсом. Це означає, що будь-яка справа в Україні, яка була законно закрита 10, 15 або 50 років назад, може бути відновленою", - резюмував Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко допитують прямо в камері - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути