вівторок, 13 листопада 2012 16:01

Спецтема: Качанівська колонія

Тимошенко для світу залишається в центрі політичного життя країни - експерт про голодування

Тимошенко для світу залишається в центрі політичного життя країни - експерт про голодування

Юлія Тимошенко своїм голодуванням демонструє, що все ще знаходиться у центрі політичного життя країни.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Це була апеляція до міжнародної спільноти, до тих порушень виборів, які відбуваються, - наголосив він. - Я думаю, що Тимошенко хотіла привернути увагу до цих порушень. Крім того, екс-прем'єр ще раз засвідчила, що вона в центрі політичних подій в Україні. Саме ці дві речі були смисловим наповненням того голодуванням, яке відбувається зараз".

Політолог переконаний, що перші результати голодування Тимошенко вже є — захід критично реагує на те, що відбувається в Україні.

"Якийсь сенс з цього є хоча б тому, що міжнародна спільнота висловилася досить різко щодо тих порушень, які відбулися. Крім того, Держсекретар США Хіларі Клінтон висловила бажання особисто зустрітися з Тимошенко. Якщо це буде зроблено, це буде безпрецедентний крок в міжнародній політиці", - наголосив він.

Таран пояснив: "Раніше ми сприймали як безпрецедентний крок те, що Клінтон писала Тимошенко у в'язницю листи. Все ж, не багато, не мало — керівник уряду найпотужнішої країни світу їде відвідати в Качанівську колонію політика, якого звинувачують в корупції, і за якого, до речі, проголосувала половина країна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко обіцяла соратникам подумати про припинення голодування

"Тому, думаю, це голодування показало, що Тимошенко для міжнародної спільноти залишається в центрі тих процесів, які відбуваються зараз в Україні", - підкреслив він.

Експерт додав, що Європа досі сподівається саме на Об'єднану опозицію у питання налагодження зв'язків з Україною:

"Міжнародній спільноті немає на кого і спиратися окрім опозиції. Адже не будуть вони спиратися на Януковича чи на його команду. Крім того, з'явилася інша сила, яка також по-своєму лякає захід — це партія "Свобода". На заході немає однозначного сприйняття цієї політичної сили. Тому для міжнародної спільноти Об'єднана опозиція, Тимошенко і напевно ще УДАР Кличка — це ці сили, які так чи інакше тримають постійний контакт з Україною".

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко для світу залишається в центрі політичного життя країни - експерт про голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути