четвер, 29 березня 2012 20:06

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко дадуть ще 12 років?

Тимошенко дадуть ще 12 років?
Сергій Власенко вважає, що справа щодо ЄЕСУ є "абсурдною". Фото: tymoshenko-vona.com

Під час досудового слідства у кримінальній справі проти Юлії Тимошенко щодо "Єдиних енергетичних систем України" не були допитані всі фігуранти. Про це заявив захисник екс-прем'єра, депутат Сергій Власенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ті особи, які нібито вважаються співучасниками цього злочину, а саме Шаго, Сокольченко і Болюра навіть не допитані у цій справі", - сказав Власенко.

На його думку, направлення справи щодо ЄЕСУ до суду є незаконним. За словами захисника, цю справу за відсутністю складу злочину суд закрив 2005 року, крім цього збігли терміни давності. Власенко підкреслив, що у матеріалах кримінальної справи щодо ЄЕСУ немає доказів, що підтверджують провину Тимошенко.

На думку захисника, "справа стосовно Тимошенко є абсурдною", оскільки на момент скоєння інкримінованих злочинів Тимошенко "не мала ніякого відношення до ЄЕСУ".

Власенко вкотре наголосив на політичній вмотивованості кримінального переслідування екс-прем'єра.

"Влада руками прокуратури і СБУ хоче додати до тих 7 років, які є, ще 12", - заявив Власенко.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Крім того, екс-прем'єру заборонено протягом трьох років обіймати посади на держслужбі.

Суд також задовольнив позов НАК "Нафтогаз Україна" до Тимошенко, згідно з яким вона повинна відшкодувати збиток компанії в сумі понад 1,5 мільярда гривень.

5 серпня 2011 року під час судових засідань Тимошенко була взята під варту і до кінця грудня перебувала в Київському слідчому ізоляторі. Зараз екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко дадуть ще 12 років?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

97

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути