Ексклюзиви
пʼятниця, 04 лютого 2011 13:25

Тимошенко: Янукович хоче приватизувати Верховний суд

Тимошенко: Янукович хоче приватизувати Верховний суд

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко називає терором порушення кримінальних справ проти родичів голови Верховного суду Васила Онопенка.

Про це вона сказала в інтерв'ю журналістам біля Головного слідчого управління Генпрокуратури.

"Зрозуміло, що ніяких злочинів ні один член його родини не здійснював. Це є очевидним навіть для людей, у яких немає правової освіти. Здійснюється тиск на Онопенко, щоб він дав Януковичу приватизувати Верховний суд", - заявила лідер опозиції, яку цитує її прес-служба.

За словами лідера опозиції, Банкова висунула ультиматум голові ВСУ.

"За нашими даними, які дійшли до нас з Адміністрації президента, Онопенко Василю Васильовичу поставили ультимативну умову за власним бажанням піти з посади голови Верховного суду. Це означає, що він повинен скласти повноваження і дати Януковичу приватизувати Верховний суд", - пояснила Тимошенко.

"Вони спочатку заарештували його зятя Корнійчука, але Онопенко не піддався на цей шантаж. Тепер вони взялися за дочку і продовжують такі вимоги йому висувати".

За словами Тимошенко, такі дії влади викликані відновленням права Верховного суду розглядати касаційні подання(Верховна Рада внесла зміни до закону про судоустрій, відповідно до яких ВСУ повернули права касаційної інстанції-Ред.).

"Вони чудово розуміють, що в їхні брудні ігри Верховний суд грати не буде", - підкреслила вона.

"Верховний суд - найбільш незалежна інстанція, найбільш адекватна і яка формується таким чином, що президент Янукович впливати своїми незаконними дорученнями на цю інстанцію просто не міг. Тому Верховний суд позбавили права розглядати справи", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, що за інформацією ЗМІ стосовно дочки глави Верховного суду Ірини порушено кримінальну справу за статтею шахрайство.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Янукович хоче приватизувати Верховний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути