середа, 08 грудня 2021 14:36

"Тільки єдиним фронтом зможемо перемогти російського монстра", - Порошенко прокоментував розмову Байдена з Путіним

 

Вітаємо підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України та готовність запровадження нових санкцій. Однак президенту Зеленському варто припинити ігнорувати загрозу, бо складається враження, що відновлення територіальної цілісності і суверенітету України більше цікавить наших партнерів, а не чинну владу. Про це написав п'ятий президент України, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко на сторінці у Facebook.

"Розмова між Президентом США Джозефом Байденом та Президентом Росії Володимиром Путіним щодо ескалації російської агресії проти України – необхідний крок на шляху до створення умов для запобігання війни, але для відновлення миру має бути зроблено ще багато. Виключно важливим є те, що Президент Байден у переговорах виступав скоординовано та єдиним фронтом із союзниками по НАТО", – наголосив Петро Порошенко.

"Ми вітаємо непохитну і незмінну підтримку американським керівництвом суверенітету і територіальної цілісності України, а також права українського народу самостійно обирати власний геополітичний курс. Цілковито підтримуємо підхід щодо так званих двох Д – заклик до негайної деескалації та дипломатичного шляху врегулювання", – наголосив п'ятий президент України.

"Вважаємо, що такий підхід має бути посилений третім Д – деокупацією українських територій Донбасу та Криму", – додав він.

За словами Порошенка, активне залучення Вашингтону до цих процесів сприяло б досягненню цієї мети. Він привітав задекларовану готовність США і партнерів по ЄС завдати потужного санкційного удару по Росії у випадку подальшої ескалації ситуації.

"Вважаю, що наші партнери не повинні піддаватися російському шантажу і у справі "Північного потоку-2". Цей авантюрний проект є складовою агресивного задуму Кремля як проти України, так і всієї Європи і тому має бути заблокований", – сказав п'ятий президент України.

Петро Порошенко назвав обнадійливими сигнали американських партнерів про готовність продовжувати посилення оборонних спроможностей та стійкості України.

"Водночас закликаю українську владу: припинити ігнорувати загрозу, не мовчати і, найголовніше, діяти – зробити все можливе для активної координації зусиль з нашими союзниками для посилення тиску на агресора. Бо складається враження, що відновлення територіальної цілісності і суверенітету України більше цікавить наших партнерів, а не чинну владу", – зазначив він.

"Також вкрай важливо, аби Зеленський припинив хибну політику "партнеронезалежності", відновив суб'єктність країни, відмовився від спокуси сепаратних перемовин з Путіним, які ведуть до капітуляції, і долучився до дипломатичних зусиль партнерів. Тільки разом, єдиним фронтом зможемо перемогти російського монстра", – підкреслив Петро Порошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Тільки єдиним фронтом зможемо перемогти російського монстра", - Порошенко прокоментував розмову Байдена з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути