Ексклюзиви
неділя, 03 квітня 2022 15:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Тільки вони сідають, ми їх накриваємо - чому Чорнобаївка стала магнітом для окупантів

Тільки вони сідають, ми їх накриваємо - чому Чорнобаївка стала магнітом для окупантів
Противника не варто недооцінювати, говорить нардеп Роман Костенко. Фото: Facebook

Військовий аеродром у селі Чорнобаївка біля Херсона, де українські військові вже 13 разів розбивали російські окупаційні сили, не феномен. Це великий труд наших Збройних сил. Про це в коментарі Gazeta.ua розповідає народний депутат, кіборг Роман Костенко. Зараз він бере участь в обороні Миколаєва.

"Щоб захопити Південь України, окупантам треба постійно дозаправлятися і вони мають іти в Чорнобаївку. У полі можна сісти. Але умови такі, що там не сильно зараз сядеш плюс треба логістику й забезпечення, яке теж не може бути непоміченим. Тому вони щоразу сподіваються швидко сісти, дозаправитися і або далі летіти бомбити, або повернутися на місце дислокації в Каховці. Ми зробили так, що вони можуть бути тільки там. А сюди прилітають. Ми за цим спостерігаємо. Тільки вони десь сідають, ми їх накриваємо. Феномен не в тому, що вони такі дурні. Наше командування не дає їм шансів. А завдання виконувати треба, тому покладаються на випадок - а що як не побачимо. А таке не проходить у ЗСУ. Ми їх бачимо", - говорить Роман Костенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні багато Чорнобаївок. Після перемоги розкажемо, куди і як ми відправляли росіян" - Роман Костенко

Щоб інших варіантів для дозаправлення окупаційні вертольоти не мали, українські воїни потрудилися, пояснює Костенко.

"Для військових - це великий труд. Це робота, щоб створити логістичні умови, щоб противник не мав жодного іншого шансу, ніж прийти саме в ту точку. Наприклад, це знищення інших аеродромів, які треба противнику, як аеродроми підскоку. Це проміжні аеродроми з інфраструктурою, яка дозволяє заправляти або обслуговувати вертольоти, бо вони мають невеликий радіус дії.
Особливість Чорнобаївки в тому що вона перша, де кілька разів поспіль росіян "накривали". Але таких місць і в області є, і в усій країні", - говорить нардеп.

Але противника не можна недооцінювати, додає Костенко:

"У них багато сили й засобів - танків, артилерії, запасів. Загалом вони іноді й з артилерії точно б'ють. І танками працюють. Ми воюємо реально із сильним противником. Морально слабким, але військово сильним".

Військовий аеродром у Чорнобаївці на Херсонщині російські окупаційні війська зробили своєю базою. Підрозділи ЗСУ розбивали їх там уже 13 разів. Перший раз це сталося 27 лютого. Тоді українські військові розгромили російські вертольоти й десант окупантів за допомогою "Байрактарів". 7 березня ЗСУ знищили там близько 30 гвинтокрилів РФ.

Зараз ви читаєте новину «Тільки вони сідають, ми їх накриваємо - чому Чорнобаївка стала магнітом для окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути