субота, 23 квітня 2011 16:20

Тігіпко вважає, що через корупцію в країні українці не підтримують реформи

Тігіпко вважає, що через корупцію в країні українці не підтримують реформи

Підтримка реформ українцями можлива тільки в тому випадку, якщо влада викорінить корупцію, заявив віце-прем'єр-міністр, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко.

"Основна проблема сьогодні - корупція на всіх рівнях. Реформи мають слабку підтримку, тому що під час реформ влада просить людей потерпіти, але при цьому люди бачать, що влада не особливо терпить. Не" терпить" податкова і митниця, яка з кожного контейнера бере хабара", - заявив Тігіпко.

Як повідомили в прес-службі політика, Тігіпко заявив, що "якщо ми хочемо робити реформи, але не змінимо ситуацію з корупцією, якщо ми її не подолаємо, то реформи будуть дуже болісно сприйматися і не будуть підтримані українцями".

"Влада повинна бути відвертою з людьми. По руках бити тих, хто краде, усіма силами показувати, що всі податки йдуть в казну, що влада і звичайні громадяни - одне солідарне суспільство", - упевнений чиновник.

Крім того, повідомив він, майбутнє країни залежить від того, чи збереже глава держави курс на реформи.

"Вся наша перспектива залежить від модернізації, від реформ. Зможемо прийняти ці виклики, зможемо провести реформи - будемо попереду. На нас сьогодні весь світ дивиться, інвестори розглядають нас під мікроскопом", - підкреслив Тігіпко.

Крім того, він додав, що найбільш перспективними, на його думку, точками зростання української економіки є сільське господарство, машинобудування та IT-сфера, але для їх розвитку необхідно створювати сприятливі умови, які залучать інвесторів

"Необхідно створити загальний бізнес-клімат, а потім з кожним сектором, з представниками бізнесу опрацьовувати те, що заважає їм розвиватися. Ми повинні зрозуміти, де є перешкоди, і чітко прописати сприятливі умови", - підкреслив Тігіпко.

Нагадаємо, що президент України Віктор Янукович вважає, що корупція в Україні - системне явище, яке руйнує державу і принижує кожного громадянина.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко вважає, що через корупцію в країні українці не підтримують реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути