вівторок, 06 березня 2012 11:02

Тігіпко та Балога створять альтернативні Партії регіонів проекти?

Тігіпко та Балога створять альтернативні Партії регіонів проекти?
Політолог Віктор Небоженко

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко та міністр з питань надзвичайних ситуацій Віктор Балога можуть увійти до першої десятки списку Партії регіонів на парламентських виборах.

Так Gazeta.ua політолог Віктор Небоженко прокоментував об'єднання "Сильної України", Єдиного центру із Партією регіонів.

За його словами, Тігіпко не очолить список "регіоналів".

"Вони будуть підбирати донецькі типажі. У першій п'ятірці будуть комсомолка, поет-письменник чи спортсмен, молодий бізнесмен і два політики. Все буде у найкращих зразках радянського так званого партійного представництва. Вони не наважаться поставити п'ятеро людей на кшталт Азарова", - зауважив експерт.

На думку фахівця, Партія регіонів хоче стати загальнонаціональною організацією.

"Для цього треба підключити політиків із різних політичних сил та регіонів. Вона сприймається як партія донецьких, яка окупувала економіку, політику та культуру. Тому їм дуже важливо показати, що там є й одесити, дніпропетровці та закарпатці. Це правильна думка, але пізня. Так треба було зробити у 2009-2010 роках", - наголосив Небоженко.

ВІДЕО: Колесніченко обізвав Шевченко з FEMEN "проституткою" та "п'яною бабою"

Політолог пояснив, що дуже важко об'єднувати реальні партійні організації - обкоми, міськкоми, тому що люди різні і не завжди хочуть переходити до іншої партії.

"Але "Сильна Україна" та Єдиний центр - це віртуальні організації. Їх легко поєднати з Партією регіонів, яка їх поглине. Проблема в іншому - вони не додадуть політичної сили, тому що їх немає на місцях. Бо у Єдиного центру є тільки Віктор Балога - людина-оркестр, а у "Сильної України" - Сергій Тігіпко, який переназвав партійний апарат Трудової України", - зазначив він.

Небоженко підкреслив, що Балога та Тігіпко увіллються у Партію регіонів, але своїм апаратникам скажуть створювати новий проект, який буде існувати паралельно.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко та Балога створять альтернативні Партії регіонів проекти?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути