середа, 26 серпня 2009 17:13

Тігіпко розкритикував Тимошенко через її конфлікт з Фірташем

Тігіпко розкритикував Тимошенко через її конфлікт з Фірташем

Протистояння між прем"єр-міністром Юлією Тимошенко і українським бізнесменом Дмитром Фірташем вбиває конкурентне середовище і знижує довіру до влади в Україні, вважає відомий український банкір Сергій Тігіпко.

Про це в середу повідомили в прес-службі Тігіпка.

"Вибіркове надання преференцій вбиває конкурентне середовище і знижує довіру до влади", - прокоментував він надання урядом знижки на газ для всіх великих хімпідприємств України, окрім ВАТ "Рівнеазот", яке належить Фірташу.

На його переконання, ухвалення економічних рішень на основі особистих симпатій і антипатій - "політичне дилетантство". "Є політика, є економіка, і змішувати їх неприпустимо", - заявив Тігіпко.

Він нагадав, що "Рівнеазот" - єдине хімічне підприємство країни, яке до цих пір простоює. "На бюджетонаповнюючому для регіону підприємстві йде скорочення персоналу. Рівне вже отримало півтори тисячі нових безробітних, у вересні можуть пройти чергові звільнення. Ніхто не прораховував ці наслідки, ухвалюючи рішення", - відзначив політик.

Тігіпко також вважає, що подібні дії ведуть до руйнування конкурентного середовища в економіці і підривають довіру бізнесу до влади. "Особиста неприязнь між прем"єром і бізнесменом не повинна залишати тисячі людей без роботи, а бюджети всіх рівнів - без надходжень. Рішення, що спотворює конкурентне середовище, повинно бути негайно скасоване", - підсумував він.

Як повідомлялося, уряд України має намір ініціювати перед Фондом держмайна розгляд питання про повернення в державну власність ВАТ "Рівнеазот", заявила прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко.

"Рівнеазот" спеціалізується на виробництві мінеральних добрив азотної і фосфорної групи. Підприємство з травня фактично простоює, оскільки переробка природного газу за його цінами, що виросли, в нинішніх ринкових умовах нерентабельна.

ВАТ "Рівнеазот" повязують із структурами українського підприємця Дмитра Фірташа, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розкритикував Тимошенко через її конфлікт з Фірташем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути