вівторок, 18 січня 2011 18:42

Тігіпко розповів, як Україна перегнала Євросоюз

Тігіпко розповів, як Україна перегнала Євросоюз

Віце-прем'єр міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що через рік в Україні безробіття не буде.

Про це він сказав сьогодні на прес-конференції в Дніпропетровську.

У той же час, за його словами, проблема кардинально зміниться іншою - імпортом робочої сили з усіма наслідками, до яких це призведе.

Поки що, як сказав віце-прем'єр, цієї проблеми стосуватися "політично не цікаво", але сьогодні в Україні вона реальна: є види діяльності, в яких повністю працюють трудові мігранти, зокрема обмінні пункти на базарах, торгівля овочами тощо.

Тігіпко зазначив: якщо в країні триватиме економічне зростання на рівні 4-5%, то з наступного року постане проблема нестачі робочих рук, зокрема представників робочих спеціальностей.

На думку Тігіпка, слід дуже швидко розгортати систему перепідготовки фахівців, які в Україні більш ніж потрібні - юристів, економістів, програмістів, а також створити умови для мобільного переселення фахівців у регіони, які їх потребують.

"Зараз кількість робочих місць у нас не скорочується, а зростає досить швидко. Ми починали 2010 рік, згідно з даними незалежних міжнародних організацій, з рівнем безробіття 9,5%, а закінчили з показником 8,1%. Євросоюз закінчив минулий рік з показником безробіття 10,1%", - додав Тігіпко.

"У нас сьогодні з низки регіонів є серйозні проблеми з робочою силою, зокрема на шахтах Луганська", - підкреслив віце-прем'єр.

Обком

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розповів, як Україна перегнала Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути