середа, 07 липня 2010 13:42

Тігіпко поскаржився, що "регіонали" обмежують його можливості

Тігіпко поскаржився, що "регіонали" обмежують його можливості

Віце-прем"єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко називає недемократичною норму про те, що у місцевих виборах можуть брати участь лише осередки партії , які зареєстровані за рік до дати голосування.

Про це він сказав журналістам під час засідання уряду, коментуючи законопроект "регіонала" Олександра Єфремова стосовно місцевих виборів.

"Якраз ця норма про 365 днів абсолютно ненормальна, яка до демократії не має жодного відношення. Вона серйозно шкодить партії. Це звужує наші можливості", - зазначив чиновник.

Лідер "Сильної України" пояснює, що тільки 462 їхніх осередки зареєстровано понад рік назад, тоді як на сьогоднішній день їх удвічі більше.

Тігіпко також зазначив, що шукає можливості обійти ці положення законопроекту "регіонала" Олександра Єфремова щодо місцевих виборів.

"Шукаємо інші партії, які погодяться висунути наших людей. Ми будемо всіляко підтримувати цих людей", - запевнив чиновник.

При цьому він зазначив, що вцілому позитивно оцінює законопроект Єфремова, однак критично ставиться до повернення "мажоритарки".

"Я знаю, що це збільшить корупцію. Особливо політичну корупцію на місцевому рівні. Багато адміністраторів будуть тиснути на цих людей, щоб створити якусь більшість. Потрібно було відкрити списки та прив"язати людей по партійним спискам до регіонів. Це збільшило б відповідальність партій і люди знали б конкретну людину, яка була б у них на дільниці. Нажаль, сьогодні деякі політичні гравці пробують підлаштувати це законодавство під свої позиції", - зауважив чиновник.

Тігіпко також розповів, що його партія вже активно готується до виборів.

"Розпочали активний прийом в партію. Поширили по всій Україні біг - борди із закликом до людей вступати в нашу партію", - резюмував чиновник.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко поскаржився, що "регіонали" обмежують його можливості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути